GREENTRONICS mobilitat sostenible projecte Eurecat

El projecte GREENTRONICS desenvolupa components, productes electrònics i serveis per a diferents aplicacions de la indústria de la mobilitat sostenible (vehicles elèctrics i híbrids amb bateries d’alta tensió, sistemes d’automoció de 48V i sistemes alternatius).

A diferència de països com el Japó, Estats Units i Alemanya, així com Xina i Corea del Sud, Catalunya no té una indústria potent al voltant dels components de la mobilitat sostenible. Tot i disposar d’una gran tradició industrial en el sector auxiliar de automoció i que a Catalunya la indústria de la automoció és un dels punts claus de la seva l’economia, no existeix un teixit industrial desenvolupat per les tecnologies de la mobilitat elèctrica.

El projecte GREENTRONICS representa una oportunitat estratègica per el desenvolupament de nous productes pel mercat de la mobilitat sostenible, així com per potenciar la indústria catalana en aquest camp.

GREENTRONICS és un projecte de la Comunitat Mobilitat ECO de RIS3CAT amb la participació de Fico Triad, Idneo Technologies, Idiada, Industrias Technoflex, Scutum, Easysurf, Doga, UPC i Eurecat. L’objectiu de la Comunitat és integrar coneixements i fomentar la col·laboració dels principals agents del sector de la mobilitat sostenible per assolir una especialització del teixit industrial en aquest camp.

Eurecat, com a referent en matèria de bateries, principalment dóna suport al desenvolupament de sistemes d’emmagatzematge d’energia i recàrrega de tota la cadena de valor, des de la caracterització de bateries i el seu envelliment fins a la seva validació.

 

Dades generals

Projecte

GREENTRONICS – Desenvolupament de components electrònics per la mobilitat sostenible

Referència projecte

Projecte R+D Comunitats RIS3CAT

Número d’expedient: COMRDI15-0009-02

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Feder