MINIBUS projecte mobilitat sostenible Eurecat

El projecte de recerca MINIBUS està definint, dissenyant, desenvolupant i fabricant un primer prototipus de minibus urbà 100% elèctric d’altes prestacions de càrrega amb capacitat per donar servei en un entorn urbà al llarg de 16 hores de servei ininterromput, inclosa la despesa energètica de la climatització, i econòmicament viable i amb les mateixes exigències i requisits que els actuals vehicles dièsels.

El projecte té la finalitat de contribuir a reduir/eliminar el consum de combustible i d’emissions a la ciutat de Barcelona, millorar l’accessibilitat dels ciutadans a un mitjà de transport sostenible i adaptat a les necessitats de mobilitat i obtenir una reducció del total del soroll, motivada pel funcionament del vehicle amb motors elèctrics.

Els principals objectius del projecte són:

  1. Capacitar el nou vehicle amb la tecnologia i l’estructura adequada per a la recàrrega elèctrica.
  2. Capacitar el vehicle amb els sistemes de seguretat activa i passiva suficients per a garantir la seguretat dels passatgers i vianants.
  3. Desenvolupar una carrosseria amb una tara molt baixa.
  4. Posicionar a les empreses catalanes en el mercat del vehicle elèctric oferint un nou vehicle competitiu a nivell europeu.
  5. Obtenir nou coneixement relacionat amb la recarrega de vehicles elèctrics.

MINIBUS és un projecte de la Comunitat Mobilitat ECO de RIS3CAT participat per TMB, Indcar, Idiada, Millor i Eurecat. L’objectiu de la Comunitat és integrar coneixements i fomentar la col·laboració dels principals agents del sector de la mobilitat sostenible per assolir una especialització del teixit industrial en aquest camp.

Eurecat principalment dóna suport en el desenvolupament dels sistemes d’emmagatzematge d’energia i recàrrega, així com dur a terme totes les proves de seguretat, validació, envelliment i estudi de les bateries i sistemes de gestió de càrrega.

Dades generals

Projecte

MINIBUS  – Vehicle avançat sostenible i òptim pel transport de persones en entorns urbans

Referència projecte

Projecte R+D Comunitats RIS3CAT

Número d’expedient: COMRDI15-1-0010

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Feder