INFUNDA EURECAT

Investigació col·laborativa per trobar solucions en la funcionalització de superfícies.

El projecte INFUNDA és una iniciativa empresarial de recerca col·laborativa duta a terme per set empreses (KOSTAL, WALTERPACK, TOUS, MAIER, INECFI, FLUBETECH i GOIZPER), dues de les quals són pimes (INECFI i FLUBETECH), que s’han unit per associar els seus coneixements i aportar solucions a la funcionalització de superfícies, tant en components plàstics com metàl·lics.

INFUNDA parteix de tecnologies habilitadores innovadores d’última generació que es troben en un grau de maduració bàsic, identificades pel seu alt potencial d’aplicació i que aportaran a les empreses una posició diferencial donant pas a nous paradigmes i multifuncionalitats.

El projecte combina tecnologies de modificació d’energia superficial, que permeten superfícies de tall més eficients, millores en el desemmotllament de peça plàstica i peces amb superfícies amb noves propietats tribològiques, amb tecnologies de recobriments decoratius i protectors, que ofereixen noves funcionalitats estètiques.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics, la Unitat de Materials Plàstics i el Departament de Consultoria, aportant la seva experiència i mitjans tecnològics en el desenvolupament i l’anàlisi de nous acabats superficials funcionals.

A més d’Eurecat, el consorci d’INFUNDA està format per quatre organitzacions més amb àmplia experiència tant en tecnologies innovadores en emmotllament, superfícies i electrònica: TEKNIKER, MAIER Technology Centre, CIDETEC i la Universitat Pública de Navarra.

LOGO LEGATO EURECAT

Dades generals

Projecte

INFUNDA – Investigació en funcionalització superficial avançada en components plàstics i metàl·lics

Referència del projecte

IDI-20210685

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació en el marc del Programa Estratègic del Consorci Nacional de Recerca Empresarial (CIEN) administrat pel Centre per al Desenvolupament Industrial i Tecnològic (CDTI) i recolzat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)