Project Description

Innoplasmed eurecat

Recobriments avançats obtinguts mitjançant tecnologies de plasmes d’alta energia per aplicacions biomèdiques.

INNOPLASMED desenvolupa recobriments avançats i innovadors per resoldre problemes d’estabilitat química, mecànica i biològica identificats en materials de pròtesis, implants i altre tipus d’instrumental quirúrgic. Amb l’aplicació d’aquestes innovacions es millora l’èxit clínic a llarg termini d’aquestes solucions biomèdiques.

Els recobriments creats per INNOPLASMED són processats a partir del desenvolupament i la implementació industrial de dues tècniques innovadores basades en plasmes d’alta energia: la polvorització catòdica magnetró amb impulsos d’alta potència (HIPIMS) i la deposició i implantació iònica per immersió en plasma (PIIID).

El projecte, liderat per l’empresa FLUBETECH , compta amb la participació del centre tecnològic Eurecat a través de la seva Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics.

Innoplasmed logo eurecat

Dades generals

Projecte

INNOPLASMED – Innovació en recobriments obtinguts mitjançant tecnologies de plasmes d’alta energia per aplicacions biomèdiques

Referència projecte

RTC-2015-3317-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.