Interacciona eurecat

El projecte Interacciona té com a objectiu el disseny i la fabricació d’etiquetes intel·ligents alimentades a partir de la tecnologia NFC. Aquestes etiquetes estan pensades per ser utilitzades en ampolles de vins i licors.

Podran ser controlades a partir d’una app pel telèfon mòbil i integren funcions actives com sensors de temperatura i d’humitat, així com components electro-lumínics. Per altra banda, Interacciona desenvoluparà un circuit electrònic de control i d’alimentació de les etiquetes, que estan pensades per ser distribuïdes a gran escala.

Les etiquetes podran contenir les funcions actives que necessiti cada client i ser personalitzades per a cada ocasió. Com a prova pilot, durant el projecte, es fabricaran dos tipus d’etiquetes, una amb una funció sensorial per monitorar l’estat de maduresa del vi i una altra amb una funció lumínica integrada per ser utilitzada com a màrqueting del producte.

Dades generals

Projecte

INTERACCIONA  

Referència projecte
RTC-2016-4984-7

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERIO DE ECONOMÍA, INDUSTRIA Y COMPETITIVIDAD i per la Unió Europea en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad, dins el Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.