Project Description

microrep eurecat

L’expansió de malalties tropicals com el dengue, la malària o, més recentment, el Zika, s’està convertint en un problema globalitzat i en continu creixement, segons han reconegut totes les associacions i departaments mundials de salut. Un dels principals vectors de transmissió d’aquestes malalties a nivell mundial són les picades de mosquits.

El projecte RETOS Microrep té com a objectiu principal el desenvolupament de microcàpsules intel·ligents que incloguin repel·lent de mosquits i fragàncies que impedeixen la propagació de malalties tropicals. Aquestes microcàpsules, que s’apliquen en tèxtils, permeten l’alliberament controlat del contingut que inclouen, segons augmenta la temperatura. A part de desenvolupar les microcàpsules, durant el projecte també s’investigarà la seva aplicació en diferents substrats tèxtils per extrapolar el seu ús en diferents àmbits.

Dades generals

Projecte

MicroRep

Referència projecte
RTC-2016-5670-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERIO DE ECONOMÍA, INDUSTRIA Y COMPETITIVIDAD i per la Unió Europea en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad, dins el Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.