MIRONINS EURECAT

Desenvolupament d’una nova plataforma que permeti experiències de realitat augmentada i interactiva.

El projecte MIRONINS té l’objectiu de redissenyar l’experiència cultural que implica visitar un museu, mitjançant la narrativa transmèdia, la gamificació i l’ús de les noves tecnologies. MIRONINS desenvolupa una nova plataforma que permet experiències de realitat augmentada i interactiva per crear un nou entorn digital dins de la Fundació Joan Miró, en què els Mironins, unes petites gotes de pintura que viuen dins dels quadres de Miró, ajuden als infants a introduir-se en el món de l’art i a impulsar les seves capacitats artístiques mentre es diverteixen.

La innovació impulsada pel projecte permet desenvolupar sistemes de gestió de continguts (CMS) per a experiències de realitat augmentada i interactives, així com de la tecnologia del so binaural en aquest tipus d’aplicacions. A més, MIRONINS promou la creació de mòduls basats en intel·ligència artificial per ser integrats en els CMS i de noves formes de narració transmèdia.

D’altra banda, la plataforma ofereix noves eines adreçades a millorar l’aprenentatge del públic dins dels espais culturals, creant un diàleg transversal entre el món de l’entreteniment, la cultura i la tecnologia.

El consorci està format per Eurecat, que lidera el projecte a través de la seva Unitat de Tecnologies Audiovisuals, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Fundació Joan Miró, Sfy, Wildbytes i Cornelius Films.

Dades generals

Projecte

MIRONINS – Redisseny de l’experiència cultural de visitar un museu a través de la narrativa transmèdia, la gamificació i les noves tecnologies

Referència del projecte

COMRDI18-1-0009

Programa i convocatòria

Projecte finançat per l’acreditació de Comunitat RIS3CAT i la selecció de projectes col·laboratius de recerca, desenvolupament i innovació, emmarcats en els àmbits sectorials de la RIS3CAT de les Indústries del Disseny o les Indústries Culturals i basades en l’experiència. Aquest projecte ha estat cofinançat per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de Catalunya.