Project Description

multichanelcodec3daudio eurecat

El projecte Multichanel Codec for 3D audio té l’objectiu de dissenyar un nou mètode per a la codificació i descodificació eficient d’informació en àudio 3D i l’encapsulament d’aquest tipus de peces en un sol format de fitxer digital. El nou sistema serà desenvolupat a partir d’algoritmes existents de compressió estèreo adaptats a so multicanal per tal que puguin suportar senyals d’àudio 3D en format ambisònic.

La solució del projecte respon a la necessitat de comptar amb un format convenient i ben dissenyat per emmagatzemar, distribuir i reproduir un senyal d’àudio 3D. El sistema permetrà la compressió d’una peça d’àudio en 3D en un fitxer de mida reduïda, que facilitarà una transmissió i emmagatzematge més senzilles en dispositius portàtils. Per altra banda, el format d’arxiu facilitarà la manipulació de l’arxiu mitjançant descodificadors des de diferents plataformes, en funció de les seves pròpies capacitats i del propòsit de la reproducció.

El nou códec multicanal serà desenvolupat en la seva totalitat per l’equip de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat i complementarà el conjunt d’eines d’àudio 3D per a professionals agrupades al voltant de la start-up Sfëar.

Dades generals

Projecte

Multichanel Codec for 3D audio

Referència projecte

2016 PROD 00044

Programa i convocatòria

Projecte finançat per l’AGAUR, en el marc de la convocatòria Indústria del Coneixement 2016 (Llavor i Producte), i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).