PRO2

El projecte PRO2 investiga i desenvolupa noves tecnologies i materials en l’àmbit de la fabricació additiva i impressió en 3D pel desenvolupament de nous productes i aplicacions.

El projecte comprèn l’estudi i desenvolupament de noves tècniques de disseny i eines de predicció del comportament mecànic de les peces fabricades amb aquestes tecnologies. Per altra banda, PRO2 desenvolupa nous materials amb alta resistència tèrmica i mecànica, nous processos de fabricació amb tecnologies noves a la indústria i el desenvolupament de noves eines de post processat per millorar l’acabat superficial de les peces fabricades en 3D.

El projecte PRO2 representa una oportunitat estratègica pel desenvolupament de nous productes, materials i processos pel mercat de la fabricació additiva, així com per potenciar la indústria catalana en aquest camp.

PRO2 es un projecte de la comunitat Llavor 3D de RIS3CAT amb la participació d’Eurecat, Virutex, Fluidra, CTM, Fisa, Coniex, Hewlett Packard, Leitat i CIMNE. L’objectiu de la comunitat es la creació d’un ecosistema de recerca aplicada per a la implementació i l’adopció de la fabricació additiva i impressió 3D als processos de producció industrials.

Eurecat, com a referent en la matèria de la fabricació additiva, principalment dona suport al desenvolupament d’una nova tecnologia d’impressió 3D basada en ultrasons per permetre l’ús de termoplàstics d’altes prestacions per a la fabricació de grans peces i estructures.

Dades generals

Projecte

PRO2 – Ecosistema d’R+D+i per la implementació i adopció de la Fabricació Additiva/Impressió 3D a la fabricació de productes industrials i als processos industrials de producció.

Referència projecte

Projecte R+D Comunitats RIS3CAT

Número d’expedient: COMRDI16-1-0009

Programa i convocatòria

Projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Accio