Com seran les professions del futur?

Pàgina inicial/Blog/Com seran les professions del futur?

Com seran les professions del futur?

L’economia del demà serà més sostenible i eminentment digital.

Conceptes com l’Internet de les Coses, la impressió 3D o la utilització de materials biocompatibles, que fins fa poc ens sonaven a ciència ficció, han passat a formar part de la nostra rutina. La digitalització i els avenços tècnics dels darrers anys han assentat les bases de la quarta Revolució Industrial, que requereix, cada cop més, professionals altament qualificats que hauran de treballar en un entorn econòmic que té poc a veure amb el que hem conegut fins ara.

Segons els experts, el nou paradigma d’Indústria 4.0 obre la porta a una economia molt més sostenible i basada en l’àmbit digital, que comportarà una major automatització en els processos de producció i ja està creant llocs de feina especialitzats per fer-hi front. En aquest sentit, es preveu que la demanda de professionals tècnics creixi exponencialment durant els propers anys; segons un estudi de la Universitat de Bentley, a Boston, en el darrer lustre les ofertes de feina on es requereixen coneixements en Big Data s’han multiplicat per cinc, i passa una cosa semblant amb els llenguatges de programació, com l’HTML5 (+704%) o Phyton (+456%).

Alhora, es preveu que aquesta economia eminentment digital també sigui sostenible en tots els àmbits, un requeriment que les empreses tenen cada cop més en compte. Des de Catalunya s’han posat en marxa diverses iniciatives per formar els professionals del futur en aquesta nova realitat, com el projecte Digital&Green Skills Vallès, impulsat per la Universitat Autònoma, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i Eurecat. Es tracta d’un projecte de formació i ocupació per a universitaris de qualsevol especialitat, que treballarà amb 25 joves als que se’ls facilitarà coneixements i recursos perquè actuïn com agents de canvi mitjançant un procés de formació i coaching personalitzat.

Els seleccionats rebran una formació trimestral avançada en competències digitals, innovadores i sostenibles i al juny hauran elaborat un Catàleg d’experiències que podran posar en pràctica en un entorn real, que aportarà un impacte social directe.

La jornada de presentació del projecte Digital&Green Skills Vallès es durà a terme el proper divendres 10 de març a les 10h a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de l’UAB, a càrrec de la Vicerectora d’Alumnes i Ocupabilitat de la Universitat Autònoma, la Doctora Sara Moreno, el Director de Formació d’Eurecat, Marc Capellades i el President del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Gómez.

By | 2017-03-10T09:53:22+00:00 març 8th, 2017|Blog|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!