Eurecat treballa actualment en més de 200 projectes d’R+D aplicat d’alt valor estratègic. Els projectes de recerca aplicada concentren el 92% de l’activitat del centre i permeten nous desenvolupaments cientificotecnològics, generació de tecnologia pròpia i transferència a l’empresa per a la millora de processos o la creació de nous productes i serveis.

Projectes_europeus

Projectes europeus

Eurecat participa activament com a soci i líder de consorcis de projectes europeus amb la voluntat de col·laborar a enfortir la capacitat innovadora europea, buscar solucions a reptes socials i reforçar el teixit econòmic d’Europa amb resultats de gran impacte que estableixin les bases per la ciència i tecnologia del futur. En el marc d’aquests projectes, Eurecat es posiciona com un important agent de transferència tecnològica a nivell europeu, treballant al costat de centres tecnològics, pimes i organismes públics.

Eurecat té un fort reconeixement en projectes europeus d’una gran varietat d’àmbits i disciplines tecnològiques com data science, e-health, impressió funcional i robòtica autònoma i industrial.

projectes_nacionals

Projectes nacionals

Eurecat participa juntament amb les empreses en convocatòries de finançament públic nacionals com RETOS, CIEN, INNPACTO o INNEUROPA per tal de buscar solucions tecnològiques disruptives per millorar la competitivitat del teixit empresarial i potenciar la transferència tecnològica a altres institucions. En el marc d’aquests projectes, Eurecat col·labora en la creació d’empreses innovadores, i aporta la seva experiència en mobilitzar la inversió privada i millorar la balança tecnològica estatal.

A l’àmbit català, Eurecat treballa en diversos projectes RIS3CAT, en àmbits com la biotecnologia, els ingredients funcionals, l’eSalut, la mobilitat, la manufactura avançada i les TIC, finançats amb el suport d’ACCIÓ en el marc del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 amb aportacions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, ACCIÓ.