LSR: Alta cadència i precisió en peces de silicona
31 maig 2018
Eurecat Cerdanyola
Av. Universitat Autònoma, 23
08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
A qui s’adreça:
Tècnics i/o responsables de R+D, directors tècnics o comercials, desenvolupadors de producte, enginyeries, transformadors que tinguin interès en la silicona pel seu procés productiu.
Aquesta jornada permetrà als professionals assistents, fer una valoració general del procés d’injecció de silicona líquida LSR (Liquid Silicone Rubber) i les seves possibles aplicacions en diferents mercats. Contarem amb la intervenció d’experts convidats d’empreses líders en els seus respectius camps de treball, amb qui es podrà veure el cicle complet de fabricació de peces injectades amb silicona líquida i els últims avenços tecnològics.
Partint de les característiques pròpies del material LSR, passant per l’equip d’injecció i motlle, fins al procés de transformació i fabricació de producte funcional, la jornada representa l’ocasió d’explorar, identificar i analitzar noves oportunitats de negoci en sectors de gran importància econòmica com són el mèdic, automoció, elèctric i electrònic, farmacèutic o òptic.
Programa
09:00h Registre d’assistents
09:30h Benvinguda per part d’Eurecat
09:35h Tecnologia d’ injecció LSR ARBURG. Exemples d’injecció LSR multicomponent
Martin Harringer, Director Tècnic d’ARBURG S.A.
9:55h Silicona, un material de present i futur
Ignacio Sánchez, Key Account Manager WACKER QUÍMICA IBÉRICA
10:15h Disseny de producte i motlle per injecció d’LSR
Francesc del Moral, Technical-Project Manager de Molprex
10:35h Procés transformació de LSR – injecció de peces d’alta qualitat
Germán Pérez, Investigador tècnic de la unitat de Polymeric Materials & Processes Unit d’Eurecat
10:55h Torn de preguntes
11:00h Pausa Cafè. Networking
11:30h Visita guiada al laboratori de fabricació
Ponents
Martin Harringer – ARBURG S.A.
Enginyer Industrial, especialitzat en Industrialització per la Universitat Tècnica de Viena. Ha treballat com a cap d’equips Fipa GmbH, fabricant de sistemes per automatització. Ha treballat com Project Sales Manager en Minitec España, fabricant de sistemes de muntatge i transporte flexibles. A l’any 2011 es va incorporar a l’equip d’ARBURG com a director tècnic.
La seva ponència consistirà en l’explicació de la tecnologia d’injecció ARBURG per silicona líquida LSR per assegurar un control óptim de procés, integració en el comandament SELOGICA i diferents configuracions de màquina disponibles. Tecnologies de motlle i màquina per aplicacions LSR multicomponent. Casos pràctics.
Ignacio Sánchez – WACKER QUÍMICA IBÈRICA
Ignacio Sánchez és Llicenciat en Química per la URL i Enginyer Químic per l’IQS. Des de 1995 ha treballat al camp de les especialitats químiques tant a España com a l’extranger per companyies com BASF, Borregaard, KMT Polymers, etc. Al 2009 es va incorporar a WACKER a Barcelona on, després d’una primera etapa al negoci de polímers, passa a la divisió de silicones a la que des de 2012 s’encarrega del portafoli complet d’elastómers a Iberia. Al 2014 és nomenat Key Account Manager, coordinant entre divisions el negoci de la companyia amb els seus clients globals.
Amb la seva ponència presentarà què són i com es fabriquen les silicones, els seus tipus i propietats bàsiques, passant per mostrar com mitjançant diferents mitjans de processos de les mateixes es pot arribar a molts camps d’aplicació en els que les silicones, per les seves propietats especials, jueguen ja avui un papel fonamental pel present i el futur de la nostra indústria i societat.
Francesc del Moral – Molprex
Doble graduat en Enginyeria en Disseny Industrial i en Enginyeria Mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc del Moral ha estat sempre vinculat al disseny de producte. Actualment gestiona l’equip tècnic de Molprex, empresa dedicada al disseny i fabricació de motlles per injecció de plàstic. A Molprex, ha estat el responsable de la part tècnica del desenvolupament del motlle per injecció d’LSR (Liquid Silicone Rubber).
Explicarà que la injecció de silicona és complexa, i per aquest motiu és fonamental simplificar al màxim l’eina de treball: el motlle. La dificultat en el procés de fabricació d’un motlle per injecció d’LSR fa incrementar els costos exponencialment. En concordança, un bon disseny de producte és vital per finalitzar un projecte de la manera més exitosa possible. És cuidant aquesta relació que Molprex vol apropar els avantatges de tenir en compte el disseny del motlle des de el inici del disseny del producte d’LSR.
Germán Pérez – Eurecat
Germán Perez té els títols d’Enginyeria tècnica industrial, de “Licence professionelle” especialitzada en química i conducció processos industrials (IUT A Lyon 1, França), Màster en Polímers i biopolímers i està cursant un Doctorat industrial (UPC, Barcelona). Compta amb experiències en laboratoris de control de qualitat al STC de Mèxic i d’anàlisis industrial al CRTL de Rhodia/SOLVAY a França. Des del 2014 exerceix com a tècnic investigador a EURECAT en projectes d’I+D+i interns, regionals (Nucli), nacionals (RETOS) i europeus (FP7 H2020). Entre les seves responsabilitats actuals destaca la responsabilitat de la tecnologia LSR i especialitat de biopolímers.
Degut a la naturalesa del material, la injecció de silicona líquida ha pres un camí diferent a la injecció de termoplàstics que els transformadors han de tenir en compte per obtenir un producte de qualitat. Aquest canvi de mentalitat de processat es veurà reflectit en el disseny de l’equip d’injecció, el disseny de motlle i per tant, en la filosofia de transformació del polímer amb l’objectiu d’augmentar la cadència productiva tenint en compte les característiques pròpies del material per garantir la precisió de la peça.