“La gestió òptima de visitants”
19 d’octubre de 2021

En la jornada “La gestió òptima de visitants” reflexionarem sobre la gestió eficaç dels fluxos de visitants a les destinacions.  El nou paradigma dibuixat per la pandèmia per la Covid, posa de manifest la necessitat de revisar l’activitat turística des de les perspectives de la comunicació, la comercialització i la gestió de fluxos, amb una visió sostenible.

Aforament limitat. Imprescindible inscripció prèvia

Esta jornada, organizada por el LABIIT del departamento de Innovación Turística de Eurecat y el Patronato de Turismo de la Diputació de Tarragona, está dirigida a:

  • Empresas turísticas
  • Gestores del sector público y privado del sector del turismo y el ocio

PROGRAMA 

09:15h

RECEPCIÓ DELS ASSISTENTS 

09:30h

BENVINGUDA

Meritxell Roigé, vicepresidenta de la Diputació de Tarragona I presidenta del Patronat de Turisme

Salvador Anton Clavé, director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la URV

Pere Granados Carrillo, alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme

09:45h

PONÈNCIA “Canvi de paradigma: l’evolució dels models de gestió de visitants” 

Eulogi Bordas, president de THR Tourism Industry Advisors

10:30h

TAULA DE DEBAT “La comunicació, una eina clau en l’ordenació eficient de fluxos”

Presentat i moderat per Ignacio de las Cuevas, Departament d’Innovació Turística d’Eurecat

  • Maria Fernanda (Nani) Arenas, periodista especialitzada en viatges i comunicació turística i CEO de Mil Words Comunicación S.L
  • Juan Castro, CEO CastroConsultingViajarenfamilia.net
  • Mabel Cajalconsultora de màrqueting turístic i digital

11:45h

PAUSA CAFÈ

12:15h

TAULA D’EXPERIÈNCIES “El planejament dels moviments turístics per garantir un desenvolupament sostenible”

Presentat i moderat per Albert Folch, adjunt a la direcció per lrs Terres de l’Ebre del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

  • Sira Puig, directora de Turisme de SitgesAjuntament de Sitges
  • Gumersindo Guinarte, regidor de Turisme de Santiago de Compostel·la
  • Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa
  • Xavier Panisello, cap de la Unitat d’Innovació i Governança de Dades de l’Ajuntament de Salou 

13:30h

CLOENDA

Fi de la jornada

PONENTS

Meritxell Roigé, vicepresidenta de la Diputació de Tarragona i presidenta del Patronat de Turisme

Li encanta gaudir del turisme en família. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques de l’Administració. Actualment, és alcaldessa de Tortosa i vicepresidenta 2a de la Diputació de Tarragona.

Twitter: @meritxellroige

Salvador Anton, director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i catedràtic d’Anàlisi Geogràfic Regional de la URV

Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat Rovira i Virgili des del 2010 i Professor Distingit des del 2018, actualment és el director del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat.

Twitter: @SalvadorAntonC

Pere Granados Carrillo, alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme

Alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou. Diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, des del 2011. I membre de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT).

Twitter: @PereGranados

Eulogi Bordas, president de THR Tourism Industry Advisors

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i diplomat en la Direcció d’hotels i restaurants per la Universitat de Cornell (EUA), la seva trajectòria professional l’ha portat a especialitzar-se en màrqueting, en la planificació de destinacions turístiques  i en el disseny de grans ressorts de quarta generació. aconseguint reconeixement internacional pel seu enfoc visionari. Ha estat destacat com un dels 150 professionals més influents en el turisme espanyol per part de Sergestur.

L’any 1985 va fundar l’empresa THR Tourism Industry Advisors, de la qual n’és, també, el president. Considerada com la primera consultora de l’Estat espanyol que va realitzar projectes de turisme internacionals, han treballat en més de 70 països diversos. La firma ha fet més de 30 Plans de Màrqueting i més de 25 Plans Estratègics d’importants destinacions com Espanya, Mèxic, Polònia, Grècia, Croàcia, Kenia, Xile, Argentina, Bahames, Xipre, Catalunya, País Basc, entre d’altres. Ha estat durant cinc anys President dels Membres afiliats de l’OMT (500 empreses) i assessor de Relais & Chateaux, entre d´altres.

Twitter: @THRadvisors

Maria Fernanda (Nani) Arenas, periodista especialitzada en viatges i comunicació turística i CEO de Mil Words Comunicación S.L

Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia i màster en Periodisme és CEO de Mil Words Comunicación, agència especialitzada en disseny d’estratègies, continguts i consultoria aplicada a la comunicació turística.

Entre 2011 i 2014 va ser la directora gerent del Consorci de Turisme de A Coruña i fins al 2015 assessora en matèria de turisme per a la Diputació de A Coruña responsabilitzant-se de la creació de productes turístics per a la província.

Des de 2015 forma part de la xarxa Travel Inspirers i realitza articles, habitualment, per a mitjans de comunicació especialitzats com Altaïr, Viajar o Traveler, entre d’altres.  També, el 2008 va crear laviajeraempedernida.com, actualment considerat un dels blocs de viatges més influents de parla hispana.

Twitter: @Naniarenas @Laviajerablog

Juan Castro, CEO CastroConsulting i Viajarenfamilia.net

Llicenciat en Història de l’Art, màster en Turisme Cultural per la UPV i màster en l’Alta Gestió de les Destinacions Turístiques per la UOC – UNWTO, ha estat docent de diferents màsters i congressos en l’àmbit de la planificació turística, el màrqueting turístic i EL personal branding.

Ha treballat com a tècnic a Turisme Comunitat Valenciana i ha estat el gerent del Patronat de Turisme de Peñíscola. L’any 2008 va fundar la consultora CastroConsulting des d’on realitzen projectes turístics de tot tipus a tot l’Estat espanyol, així com, també, l’any 2019 va adquirir l’agència de viatges familiars Viajarenfamilia.net, passant així a treballar de manera directa en el sector turístic.

Twitter: @castroconsultin

Mabel Cajal, consultora de màrqueting turístic i digital

Des dels inicis de la seva trajectòria professional en l’àmbit dels parcs aquàtics, la seva carrera ha estat vinculada al món del màrqueting turístic, adquirint una visió digital en els darrers 8 anys.

Ha ajudat tant a emprenedors a orientar els seus projectes turístics com a marques personals a comunicar les seves habilitats professionals, a més de participar com a ponent en diversos esdeveniments de turisme digital.

Actualment es centra en el desenvolupament de projectes propis, la consultoria, la formació i la difusió de continguts que ajudin a empreses del sector turístic a prosperar.

A més, dona veu al màrqueting turístic digital a través del creixent món dels podcasts

Twitter: @MabelCajal

Sira Puig, directora de turisme de Sitges – Ajuntament de Sitges

Responsable directa dels darrers estudis d’intel·ligència turística que s’estan duent a terme des de Turisme de Sitges amb l’objectiu de millorar la gestió de la destinació des d’un punt de vista sostenible. Aquesta visió ha portat a la destinació a ser seleccionada per l’Organització Mundial del Turisme, en el marc de la iniciativa One Planet, com a destinació compromesa amb el creixement sostenible, en part pel desenvolupament del recent estudi de capacitat de càrrega del municipi.

És llicenciada en Periodisme i Filologia; i disposa d’un postgrau en Comunicació Empresarial, un Màster en Direcció de Màrqueting i un Màster en Digital Business. En l’àmbit del turisme, abans d’ocupar la direcció de l’ens, n’havia estat la Responsable de Màrqueting i en l’àmbit privat

Twitter: @sirapuig

Gumersindo Guinarte, regidor de Turisme de Santiago de Compostel·la

És actualment el regidor de Presidència, Relacions Institucionals i Turisme de l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la i Delegat del Año Santo 2021. Aquesta destinació lidera i impulsa el projecte Bodah (Big i Open Data per al desenvolupament de nous processos cap a la gestió del patrimoni atlàntic), que es va iniciar a finals de 2019, amb la finalitat de reforçar el desenvolupament sostenible de l’activitat turística mitjançant la mesura i millora del coneixement del comportament tant dels visitants com dels residents.

Doctorat en Dret, ha exercit com a professor de Dret Penal i degà de la Facultat de Dret a la USC. Ha compatibilitzat la seva trajectòria universitària amb diversos càrrecs polítics i institucionals.

Twitter: @santiagoturismo

Turina Serra, gerent Turisme Garrotxa

Formada en Relacions Públiques, especialitzada en direcció i gestió d’associacions, en lideratge i desenvolupament d’equips i experta en direcció comercial, fa més de 20 anys que treballa en el sector turístic i el desenvolupament local de la Garrotxa. Des de l’any 2001, és la gerent de Turisme Garrotxa, associació privada sense afany de lucre integrada per representants del sector turístic privat i públic i que promou, representa i desenvolupa un turisme sostenible a la comarca de la Garrotxa.

Recentment Turisme Garrotxa ha impulsat, juntament amb el Consell Comarcal, la Taula de Mobilitat Turística amb la voluntat d’aportar solucions de manera col·laborativa entre el sector privat i el sector públic i incorporar la mobilitat a l’experiència turística.

Twitter: @turinaserra

Xavier Panisello, cap de la Unitat d’Innovació i Governança de Dades de l’Ajuntament de Salou

CFGS Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i Postgrau Big Data i Gestió de Dades, desenvolupa el projecte de Control d’Aforament de Platges de Salou i participa en la redacció i execució del projecte Salou Smart Turístic. Actualment Cap de la Unitat d’Innovació i Governança de les Dades de l’Ajuntament de Salou.

Twitter: @visitsalou

ON

Auditori Salou