Stefan Dauwalder és investigador de la Unitat d’eHealth d’Eurecat. També és un experimentat triatleta en el seu temps lliure.

Aquest diumenge participarà en l’Ironman de Barcelona 2018 que se celebra a Calella, considerada la tercera prova més rellevant del triatletisme en el calendari europeu, equipat amb un mono de triatló intel·ligent que controlarà les seves constants vitals.

Un mono de triatló intel·ligent desenvolupat al Maresme

detall mono

La peça incorpora sensors per mesurar l’activitat física

Es tracta d’una peça esportiva desenvolupada pel centre tecnològic Eurecat i Hoko, una empresa de roba esportiva tècnica ubicada a Mataró.

La peça incorpora sensòrica i electrònica integrada per mesurar el ritme cardíac i altres paràmetres. El mono es validarà funcionalment per primer cop a les proves de carrera i de bicicleta d’aquesta carrera tan exigent.

“En una competició de llarga durada i tan exigent com es l’Ironman, permetrà mesurar la correlació entre paràmetres com el ritme respiratori, el ritme cardíac i l’activitat física”, assenyala Stefan.

La validació funcional de la tecnologia wearable desenvolupada a Eurecat-Mataró per a un client internacional farà possible el mesurament i la recollida de dades per correlacionar-les i extreure conclusions que podrien ser d’aplicació, tant en l’àmbit de l’esport, com en el camp de la salut.

bicicleta

La bicicleta és la gran especialitat de l’Stefan a la prova

Amb aquest objectiu, Stefan també portarà altres dispositius de mercat com un potenciòmetre i un GPS.

Per Hoko els resultats li serviran per produir una nova línia específica de roba esportiva pensada per proves de triatló.

Una iniciativa per impulsar el sector tèxtil del Maresme

Aquesta iniciativa s’engloba en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, que engloba l’estratègia ReimagineTextile, liderada per Eurecat i el TecnoCampus de Mataró i el Calella Sport City Lab, impulsat per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions en l’àmbit de l’esport aprofitant que la localitat acull un important calendari de competicions esportives d’alt nivell, com és el cas de l’Ironman.

El PECT de Mataró-Maresme destinarà a l’impuls de l’smart tèxtil prop de 2 milions d’euros, dels quals 951.857,62 euros provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020.

El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró i participat activament per TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Calella, que desenvoluparan operacions emmarcades dins el PECT i cofinançades en un 50 per cent pels fons FEDER.