El director general Corporatiu i d’Operacions del centre tecnològic Eurecat, Xavier López, ha estat reelegit vicepresident de la Federació de Centres Tecnològics d’Espanya (Fedit), dins del nou Consell Rector de l’entitat, la nova presidenta del qual és Laura Olcina, de l’ITI.

En paraules de Xavier López, “Fedit obre una nova etapa, amb la recent reincorporació de centres tecnològics rellevants de diferents comunitats autònomes, reforçant la seva representativitat i capacitat de prescripció en les polítiques tecnològiques de l’Estat”.

“Tenim una gran oportunitat davant nostre: hem de ser capaços de traslladar de manera efectiva davant de l’administració i dels ciutadans el paper rellevant que els centres tecnològics juguem en la nostra economia i societat”, ha posat en relleu Laura Olcina durant el discurs d’investidura, en què ha remarcat que “la força de la Federació resideix en el talent dels centres tecnològics que en formen part”.

La Federació Espanyola de Centres Tecnològics es va constituir el 1996 i des de llavors impulsa i fomenta la innovació, el desenvolupament tecnològic i la investigació privada per incrementar la competitivitat de les empreses a través de l’enfortiment dels centres tecnològics. Es tracta d’un dels principals agents dinamitzadors d’R+D+I privada del país i és un aliat important de la indústria en la seva estratègia competitiva i d’internacionalització.

En conjunt, Fedit està composta per 43 centres tecnològics, amb una plantilla que supera les 6.500 persones que donen servei a 25.000 empreses anualment. El 2021 els centres associats a Fedit van adquirir ingressos per un valor de més de 660 milions d’euros i van fer més de 5.000 projectes d’R+D+I.