Explorar nous angles i perspectives per poder aportar idees i solucions d’impacte i veritablement útils a les empreses enfront dels nous desafiaments que tenim des del punt de vista econòmic i empresarial i també com a societat. Aquest enfocament és un dels pilars de la nostra activitat com a centre tecnològic i de les aliances estratègiques que estem construint per sumar potència a aquesta recuperació que tots volem.

Aquesta aproximació està present en alguns dels vincles més recents que hem establert, com és l’acord que hem signat amb el Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) Europe, per incrementar la innovació tecnològica en les pimes i grans empreses a Catalunya i a Victòria (Austràlia). També hem assolit una col·laboració molt important amb AMEC per tal de promoure la innovació a les empreses industrials, un factor clau per a la seva competitivitat.

Aquest mes de maig també hem formalitzat l’aliança de coneixement, ciència i tecnologia de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), nucli de recerca i innovació d’aquesta iniciativa estratègica davant l’emergència climàtica.

En paral·lel, hem iniciat una col·laboració d‘ampli abast amb el Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània (CFP), a fi d’augmentar la competitivitat de les empreses del sector metall-mecànic de la Catalunya Central i de tot el territori català. I estem, a més, estretament implicats en el desplegament de diferents projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), amb objectius que abasten des de la configuració d’un ecosistema sostenible de recerca i innovació fins a la millora de la seguretat viària o l’impuls de la salut digital.

En trobareu tots els detalls en aquest newsletter, on us parlem també de Reimagine Textile, el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil que impulsem juntament amb l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus, on just acabem de posar a disposició d’emprenedors, startups i empreses unes noves instal·lacions d’incubació i un Laboratori de Fabricació i Prototipatge Tèxtil (FabLAB), per a la generació de noves empreses i test de nous models de negoci i de productes innovadors.

Des d’Eurecat, estem convençuts que aquesta línia de sumar capacitats, recursos i inspiració és una gran manera d’accelerar la reactivació, donat que ens permetrà innovar i competir millor en un nou món que ens exigeix agilitat, determinació i una visió àmplia i ambiciosa per encertar.

Xavier Torra
President d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya