La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), amb seu a Reus, l’Hospital Universitari Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili (URV) busquen 60 voluntaris per a participar en un estudi on es vol avaluar si la ingesta diària d’un extracte natural ric en polifenols pot tenir efectes beneficiosos sobre l’envelliment de la pell, a través de la millora de la seva elasticitat.

La recerca, que es duu a terme amb la col·laboració de Farmàcies Pujol, vol veure aquests efectes mitjançant un seguiment clínic del consum de l’extracte. L’estudi tindrà sis setmanes de durada i requerirà la realització de tres visites presencials a la seu d’Eurecat, on es realitzarà un seguiment de la dieta, del consum del producte i es farà l’estudi de la pell i una analítica sanguínia.

Per poder participar en l’estudi, els voluntaris hauran de fer una visita prèvia per comprovar que presenten o no els aspectes que indiquen un grau determinat d’envelliment de la pell que podria beneficar-se del consum de l’extracte. Els voluntaris han de ser no fumadors i no presentar malalties gastrointestinals cròniques. En aquest cas, tampoc hi poden participar dones embarassades o en període de lactància.

D’altra banda, en cas de no complir aquests requisits, la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat duu a terme altres estudis, per als quals també es requereixen voluntaris, de forma que serien avisats per participar en altres recerques.

Els estudis de recerca es duen a terme a la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, situada davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. S’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723, perquè les persones que vulguin participar en l’estudi s’inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.

A l’estudi hi participa el Grup d’investigació NFOC-Salut de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.