ALIMENTARIA 2018

Eurecat es consolida com a referent en l’estudi de l’efecte saludable d’aliments i components nutricionals

  • El centre tecnològic ha començat a estudiar l’impacte en la reducció del greix abdominal visceral d’un aliment funcional enriquit en probiòtics.

  • Eurecat està ultimant l’encàrrec de comprovar els efectes saludables del consum de suc de taronja natural sobre la pressió arterial, per part d’un consorci internacional format per l’Estat de Florida dels Estats Units, la filial europea de l’Associació Internacional de fabricants de sucs (AIJN) i productors de Brasil.

Barcelona, 19 d’abril de 2018.- El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) s’ha consolidat com a referent en la validació de l’efecte saludable d’aliments i components nutricionals, a partir d’estudis i d’estratègies científiques que permeten el desenvolupament de productes i de nous ingredients beneficiosos per a la salut.

Aquesta disciplina “abasta des d’estudis preclínics i de validació de l’eficàcia biològica de l’aliment i dels seus components bioactius utilitzant models cel·lulars i animals fins a estudis d’intervenció nutricional en humans per a la validació científica dels aliments funcionals inclosos els mecanismes d’acció basats en les ciències òmiques”, explica la doctora Rosa Solà, cap d’estudis amb intervenció en humans d’Eurecat, de l’Hospital Universitari Sant Joan i de la Universitat Rovira i Virgili.

Eurecat ha presentat aquesta línia de recerca aquesta setmana a la fira Alimentaria, amb exemples que van des la realització d’un estudi per comprovar els efectes en la reducció del greix abdominal visceral d’un aliment funcional enriquit en probiòtics fins a la realització d’una investigació sobre els beneficis del consum de suc de taronja.

En aquest cas, Eurecat està ultimant un estudi per comprovar els efectes saludables del consum de suc de taronja natural sobre la pressió arterial, que ha utilitzat diversos marcadors bioquímics per avaluar si la presència d’un compost del suc de taronja (l’hesperidina) té efectes beneficiosos sobre la pressió sanguínia.

En conjunt, els investigadors han avaluat diversos paràmetres antropomètrics, bioquímics i de salut, incloent una nova aproximació nutrigenòmica utilitzant tècniques òmiques per obtenir una visió més holística del que passa a nivell bioquímic a l’ organisme.

La recerca està finançada per un consorci internacional anomenat Citrus Health Claim Initiative, format per l’Estat de Florida dels Estats Units, la filial europea de l’Associació Internacional de fabricants de sucs (AIJN) i els productors més importants de cítrics i sucs de Brasil, dins de la seva estratègia científica.

Un altre estudi d’Eurecat s’ha centrat en l’anàlisi dels beneficis de la planta de cúrcuma sobre les molèsties lleugeres i moderades de les articulacions de genoll, un problema que afecta entre el 10 i el 40 per cent de la població adulta. En concret, la recerca ha estudiat si l’extracte d’origen vegetal de la planta Curcuma Longa té un efecte positiu, d’efecte en pocs dies, en persones que pateixin dolències de genoll.