La Plataforma Tecnològica del Turisme – Thinktur ha presentat a FITURTECHY l’ebook “Ciberseguretat al sector turístic”, elaborat pel Grup de Centres Tecnològics de Turisme, del qual forma part Eurecat.

Les empreses del sector turístic depenen en gran mesura de les tecnologies digitals per dur a terme les operacions crítiques del seu negoci, inclòs el processament de pagaments, la comptabilitat o la gestió de reserves. Per aquest motiu, “han d’estar previngudes i preparades perquè no siguin víctimes de ciberatacs i ciberincidents”, explica el director d’IT&OT Security d’Eurecat, Juan Caubet, en el capítol ‘El Ransomware al sector turístic’.

Al document es mostra la importància de la seguretat digital en l’àmbit turístic, un sector que gestiona una gran quantitat de dades sensibles i de gran interès per a la ciberdelinqüència. Per això, els centres tecnològics han volgut compartir aquelles iniciatives i projectes en els que hi estan treballant, així com la seva ciberseguretat turística.

En l’elaboració de l’ebook hi han participat els centres tecnològics Andalucía Lab, Eurecat, ITREM, Invat·tur, ITH, SEGITTUR, Tecnalia, Turistec i Vicomtech. També s’ha comptat amb la contribució d’experts d’entitats col·laboradores i empreses relacionades amb l’àmbit de la seguretat digital, així com amb el suport institucional del Instituto Nacional de Ciberseguridad (INCIBE).