Les dones es fien més de les invitacions d’altres dones, segons un estudi de Big Data en xarxes socials

Pàgina inicial/Digital Humanities, Notes de premsa/Les dones es fien més de les invitacions d’altres dones, segons un estudi de Big Data en xarxes socials

Les dones es fien més de les invitacions d’altres dones, segons un estudi de Big Data en xarxes socials

Barcelona, 29 de juliol de 2016.- És tres vegades més probable que una dona adopti una xarxa social si es convidada per una altra dona, segons un estudi de Big Data dut a terme per investigadors del grup de Digital Humanities del centre tecnològic Eurecat, que assenyala l’efecte del gènere com una de les claus de l’èxit en la implantació de plataformes virtuals amb dimensió social.

El treball de recerca mostra també que tant les dones com els homes tenen, en general, més connexions amb individus del mateix gènere. Aquesta tendència és més marcada en el cas de les dones i de les persones més joves, especialment en les edats compreses entre 14 i 16 anys.

No obstant això, els usuaris amb moltes amistats es comporten de manera oposada i estableixen més connexions amb individus de l’altre gènere.

Analitzant relacions triangulars, és a dir, grups de tres persones en els quals totes són “amigues” entre elles, l’estudi revela una tendència a ajuntar-se en grups homogenis des del punt de vista del gènere.

L’efecte del gènere és important a l’hora d’entendre el comportament dels usuaris a les xarxes socials, d’acord amb investigadors del centre tecnològic Eurecat.

L’estudi també analitza l’intercanvi de missatges entre usuaris. En aquest cas, reflecteix que les dones escriuen i reben molts més missatges que els homes. També mostra que, independentment del gènere de l’emissor, en la majoria dels casos el receptor més freqüent és una dona.

El treball de recerca s’ha basat en l’estudi de dades del comportament dels usuaris en el període més àlgid de la recentment extingida xarxa social Tuenti, dirigida a adolescents. L’estudi inclou deu milions d’usuaris i més de 500 milions de connexions d’amistat entre ells.

Segons el director de la Unitat de Digital Humanities del centre Tecnio, Andreas Kaltenbrunner, els resultats de l’estudi indiquen que “el gènere té importants conseqüències a l’hora d’entendre el comportament dels usuaris en les xarxes socials”.

La investigació mostra que tant dones com homes tenen més connexions amb individus del mateix gènere.

“Encara que Tuenti ja no està activa ha deixat una herència en forma d’un conjunt de dades anonimitzat que ajuden a entendre fenòmens socials que eren molt difícils de mesurar abans que existissin aquestes plataformes”. També permeten “estudiar els mecanismes de l’adopció de tecnologia o noves plataformes web en un entorn virtual”, ja que les dades són “representatives de la població jove espanyola menor de 20 anys en aquell moment”, afirma l’investigador.

Si voleu ampliar la informació o demanar entrevistes, Andreas Kaltenbrunner està avui a la vostra disposició. 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

By | 2016-10-23T16:53:38+00:00 juliol 29th, 2016|Digital Humanities, Notes de premsa|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!