El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat una nova plataforma per a l’obtenció i validació d’ingredients i nutracèutics que permet identificar i determinar les seves potencials activitats biològiques, mitjançant metodologies sostenibles i escalables als processos industrials i nous models de cribratge, que ha presentat a la fira Nutraceuticals Europe – Summit & Expo a Barcelona.

La plataforma, denominada AriaPne, respon “a la creixent demanda del mercat de nutracèutics de nous ingredients d’origen natural amb propietats saludables, que demostrem que es poden obtenir també a partir de subproductes de la indústria agroalimentària mitjançant processos sostenibles”, explica la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat Anna Mas, que ha donat a conèixer la innovació en una conferència al Seminar Theatre de Nutraceuticals.

“Oferim a les empreses de la cadena de valor un sistema d’ajuda a la presa de decisions ràpid i amb risc baix per al desenvolupament i validació de nous ingredients i extractes amb propietats biològiques, així com amb estratègies per a la seva explotació”, assenyala la investigadora.

En aquest sentit, “la innovació tecnològica és crucial en el desenvolupament de nous ingredients i aliments que contribueixin al benestar dels consumidors, també des de les oportunitats que obren les fonts de proteïna alternativa, que han de demostrar les seves propietats nutricionals i de salut per donar resposta als nous hàbits de consum”, explica el responsable de Negoci d’Alimentació del centre tecnològic Eurecat, Ignasi Papell.

D’altra banda, la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat Noemí Boqué ha impartit una conferència centrada en l’expansió que està experimentant el mercat de les proteïnes alternatives. Des de la seva òptica, “els seus beneficis nutricionals i sobre la salut han de ser evidenciats mitjançant estudis científics rigorosos, que en demostrin la qualitat proteica i la biodisponibilitat, així com l’aportació nutricional i els efectes saludables del consum crònic d’aquestes proteïnes en diverses poblacions i grups d’edat”.

En el marc de la fira, Eurecat ha donat a conèixer també solucions d’innovació tecnològica en el desenvolupament de nous ingredients i aliments en el sector alimentari.