Impuls a la indústria alimentària per avançar cap a un model de gestió intel·ligent, predictiu, prescriptiu i amb menor impacte ambiental.

El projecte ALIMENTE21 té l’objectiu d’incrementar la disponibilitat i eficiència dels recursos, tant industrials com de matèries primeres, de la indústria alimentària, així com els seus processos productius. Es tracta d’un impuls aplicat en les múltiples baules de la cadena de valor, garantint alhora la seguretat i la qualitat dels procediments.

La missió d’ALIMENTE21 és investigar i desenvolupar solucions capdavanteres basades en la intel·ligència artificial, el big data, l’edge computing i el digital twin, amb la finalitat d’avançar l’organització industrial alimentària cap a un model de gestió del segle XXI.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence, la Unitat de Residus, Energia i Impacte Ambiental i la Unitat d’Aigua, Aire i Sòls.

A més d’Eurecat, el consorci d’ALIMENTE21 està format per empreses (Codorniu, Aldelis, Prolongo, Mapex, Omron Iberia, Cibernos i Agropixel), organismes públics de recerca (Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat d’Alcalá) i per altres centres tecnològics (Gradiant i Ainia).

Dades generals

Projecte

ALIMENTE21 – Indústria alimentària intel·ligent del segle XXI

Referència del projecte

MIG-20211054

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Misiones 2021 del CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial) amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació i cofinançat pels Fons Europeus NextGenerationEU dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.