Canvi de paradigma per una dieta saludable i sostenible a les escoles mitjançant l’apoderament d’infants i adolescents.

El projecte SchoolFood4Change té com a principal objectiu aportar solucions sistèmiques cap a una dieta saludable i sostenible mitjançant l’apoderament d‘infants i adolescents des de les escoles per lluitar contra l’augment de la pobresa i l’obesitat.

La implementació de diferents estratègies d’innovació docent formen part del concepte ideat específicament per al projecte: “enfocament global de l’alimentació a les escoles”.

Alguns exemples d’aquestes estratègies són involucrar els pagesos a l’hora de proporcionar els aliments dels menús escolars, establir col·laboracions amb tots els actors de la cadena agroalimentària sostenible, impartir classes de cuina basades en els principis de la dieta planetària o crear snacks saludables.

Aquest ambiciós projecte vol crear un canvi de paradigma pel que fa al binomi entre dieta saludable i sostenible aplicat en els menús escolars, impactant més de 3.000 escoles i 600.000 infants de 12 països europeus.

Gràcies a l’envergadura i el coneixement generat a partir d’aquest projecte pilot, es podrà crear una metodologia escalable a la resta de països de la Unió Europea.

Eurecat participa en SchoolFood4Change a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut, que dona suport en la definició i avaluació de metodologies i en la formulació de snacks saludables.

El consorci del projecte està format per 43 entitats de 12 països europeus, entre les quals destaquen centres d’investigació, empreses privades, institucions governamentals i ciutats.

Dades generals

Projecte

SchoolFood4Change – Cap a un nou paradigma en els àpats a les escoles que consideri la salut pública i la resiliència territorial, social i mediambiental

Referència del projecte 

LC-GD-6-1-2020-101036763

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través del programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria LC-GD-2020 (Building a low-carbon, climate resilient future: Research and innovation in support of the European Green Deal).

Web del projecte

www.schoolfood4change.eu