ARIES EURECAT

Intel·ligència Artificial (IA) incrustada en superfícies i aplicacions del sector hàbitat.

El projecte ARIES estudia la combinació d’electrònica híbrida, flexible i rígida amb l’aplicació de la tecnologia de reconeixement gestual, mitjançant Intel·ligència Artificial en productes del sector hàbitat amb l’objectiu d’adequar-los i adaptar-los a les noves necessitats detectades en el mercat. D’aquesta manera, també s’aconsegueix que aquests productes es converteixin en objectes intel·ligents capaços d’integrar-se en la Internet de les Coses (IoT, per les seves sigles en anglès), així com en la connectivitat 4.0, donant resposta també a les inquietuds mostrades per part de la població sobre la seva interacció amb elements d’ús comú.

Actualment, la combinació de tecnologies d’electrònica flexible i Intel·ligència Artificial a objectes únicament s’ha provat en entorn laboratori, i per separat, de manera que serà necessari integrar l’electrònica flexible en els elements de les empreses que participen en el projecte. En el marc de el projecte ARIES es provarà la tecnologia de reconeixement gestual en mobiliari de fusta (capçals de llit) que poden accionar diferents elements d’una habitació o espai, pot com ser obrir, tancar o regular la intensitat de la llum, les persianes o la calefacció.

Eurecat participa en el projecte ARIES a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats, que s’encarrega de dissenyar els sensors Touchless per al reconeixement de gestos i la seva adaptació als requeriments tècnics dels polsadors plàstics, de el desenvolupament de l’electrònica que impulsi els algoritmes d’Intel·ligència Artificial i el desenvolupament del seu algoritme.

El consorci del projecte està liderat i coordinat per l’Associació Clúster Hàbitat de Catalunya i compta també amb la participació d’Essenthia Madersénia i Jung, dues empreses sòcies del clúster.

Dades generals

Projecte

ARIES – Interruptors gestuals sense contacte per aplicacions en productes del sector hàbitat

Referència del projecte

AEI-010600-2021-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria AEI-Hàbitat Clúster Barcelona