PECT BAGESS EURECAT

Creació d’un ecosistema dinàmic en salut digital al Bages que generi un nou model d’atenció en salut i social més eficient i de qualitat a la comarca, i que a la vegada, sigui exportable a altres territoris en format d’agenda compartida.

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BAGESS “Big Data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social” té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques, convertint-les en agents actius de la seva pròpia salut. A més, el projecte impulsa una transformació econòmica de la comarca, enfocada en la transició digital del sector salut i social tant públic com privat, que el faci més competitiu, sostenible, resilient i amb una ocupació de qualitat.

En el marc del projecte s’impulsaran set operacions o línies d’actuació enfocades a la creació d’eines tecnològiques i nous models d’assistència que beneficiïn les persones dependents i amb malalties cròniques, les seves famílies i el personal sanitari i social que els atén, així com tot l’ecosistema que es genera al seu entorn.

Eurecat, que participa en el projecte a través de la Unitat de Digital Health, la Unitat de Nutrició i Salut i la Unitat de Consultoria, s’encarrega de desplegar i validar un model i una solució d’atenció integrada, basats en la medicina personalitzada i de precisió, per millorar l’atenció continuada i la qualitat de vida dels pacients, sobretot de gent gran amb condicions cròniques. Eurecat també desenvolupa tecnologia i estratègies d’hàbits saludables i nutrició personalitzada, i posa en pràctica eines de vigilància tecnològica per a la innovació aplicada a l’ecosistema.

El projecte està liderat per l’Ajuntament de Manresa i compta amb la participació de Sant Andreu Salut, Althaia, l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol, la Fundació Universitària del Bages i la Fundació AMPANS. El consorci també compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages, la Unió Consorci Formació, l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa i la Fundació TIC Salut Social.

Nota de premsa: Eurecat i Althaia desenvolupen una aplicació digital de medicina personalitzada que dona consells de salut i fa seguiment de pacients crònics.

PECT BAGESS LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial BAGESS – Big Data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social

Programa i convocatòria

El projecte, amb un pressupost de 2,7 milions d’euros, ha estat subvencionat al 50% per la Generalitat de Catalunya en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020.