DIAMOND Eurecat

Eina d’autodiagnòstic i protocols per obtenir coneixement, recomanacions i suport en la inclusió de gènere en els sistemes de transport actuals i de futur.

El projecte DIAMOND promou la inclusió de gènere als sistemes de transport mitjançant tecnologies de recopilació i anàlisi, com l’aprenentatge automàtic o Machine Learning, la mineria de dades i algoritmes no discriminatoris. Amb aquestes dades, es poden identificar i dissenyar mesures concretes per satisfer les necessitats i les expectatives de les dones usuàries i professionals d’aquest sector.

DIAMOND, coordinat per Eurecat, analitza i recopila dades amb l’objectiu de generar i difondre recomanacions, desenvolupar una eina d’autodiagnòstic i establir protocols d’actuació per crear un sistema de transport més just i inclusiu des d’una perspectiva de gènere. A banda de la recopilació de dades, també es duran a terme sessions de co-creació en les quals hi participarà la comunitat del transport, autoritats públiques, comunitats educatives, ciutadans i altres parts interessades.

Els resultats d’aquest projecte s’aplicaran en l’àmbit europeu del transport públic, així com en els vehicles autònoms i compartits. A més, en temes de responsabilitat social corporativa i ocupació, DIAMOND investigarà la presència femenina en llocs de treball determinats dins del sector i les noves oportunitats que es presenten.

El projecte, a més del centre tecnològic Eurecat, també compta amb la participació de 13 socis més d’Espanya, França, Regne Unit, Irlanda, Itàlia, Sèrbia i Polònia. Entre aquests hi ha universitats i centres de recerca (la Universitat de Stirling, la Universitat Napier d’Edimburg, la Universitat de Tecnologia de Dublín (TUDublin), la Facultat de Transport i Trànsit de la Universitat de Belgrad i l’Institut de Biomecànica de València – IBV); operadors de transport com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Autoritat del Transport Públic de Varsòvia o Autolib’ Vélib’; associacions com Genre & Ville i WAVE i empreses privades i consultores com AITEC, Systematica i RINA.

diamond logo eurecat

Dades generals

Projecte

DIAMOND

Referència projecte

H2020-MG-2018-SingleStage-INEA – 824326

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria MG-4-3-2018 – Demographic change and participation of women in transport

H2020 LOGO EURECAT