Sparta eurecat

Xarxa de col·laboració per desenvolupar i implementar accions i avenços innovadors en l’àmbit de la ciberseguretat europea.

El projecte SPARTA té com a objectiu impulsar innovacions clau en aquest àmbit, subministrar els recursos necessaris per millorar i enfortir la ciberseguretat de la indústria europea i repensar la manera en què es realitza la innovació, la recerca i la formació en el sector de la ciberseguretat a la Unió Europea.

A partir de la creació d’un full de ruta centrat en aspectes d’investigació i innovació, SPARTA dóna resposta als principals reptes del sector, obrint el camí a la creació de capacitats transformadores i creant una xarxa de centres de referència en temes de ciberseguretat.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat d’IT Security, que s’encarrega de tasques relacionades amb l’aplicació d’intel·ligència artificial a la ciberseguretat, com per exemple la gestió intel·ligent dels incidents i les amenaces, i la convergència de la seguretat física i lògica en el sector de l’automoció.

El projecte, liderat pel Comissariat de l’Energia Atòmica i Energies Alternatives CEA (França), compta amb un consorci format per 44 socis de 14 països.

logo sparta eurecat

Dades generals

Projecte

SPARTA

Referència projecte 

H2020-SU-ICT-2018-2020 – 830892

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SU-ICT-03-2018 – Establishing and operating a pilot for a Cybersecurity Competence Network to develop and implement a common Cybersecurity Research & Innovation Roadmap

H2020 LOGO EURECAT