EIT CULTURE & CREATIVITY EURECAT

Comunitat de coneixement i innovació dissenyada per a enfortir i transformar els Sectors i Indústries Culturals i Creatives (CCSI) d’Europa.

La iniciativa EIT Culture & Creativity, impulsada per l’European Institute of Innovation and Technology (EIT), connecta creatius i organitzacions amb la major xarxa d’innovació d’Europa.

Els objectius de l’EIT Culture & Creativity són:

  • Empoderar i connectar creatius i innovadors de tota Europa i contribuir a un sector més resistent, sostenible i transformador.
  • Desbloquejar el valor latent d’una multitud de petits agents culturals i creatius mitjançant la transferència de tecnologia, la millora de la col·laboració intersectorial i la seva integració efectiva en xarxes de producció de valor.
  • Reforçar la innovació impulsada per l’art com a part indispensable de l’Ecosistema Europeu d’Innovació, així com l’apreciació i l’ancoratge dels valors i les identitats europees.
  • Aprofitar la posició única dels sectors i les indústries culturals i creatives per a facilitar la transició ecològica, digital i social d’Europa.

Eurecat és un dels fundadors i amfitrió del centre de coubicació sud-oest de l’EIT Culture & Creativity. Aquest centre servirà com a node clau per connectar amb els actors regionals de la triple hèlix del Coneixement a Espanya, Portugal i el sud de França.

L’EIT Culture & Creativity està formada per 50 socis de 20 països d’Europa.

Dades generals

Projecte

EIT Culture & Creativity – Transformant eels sectors i indústries culturals i creatives d’Europa

Referència del projecte

101112064

Programa i convocatòria

Projecte finançat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia de la Unió Europea dins de les convocatòries EIT Call for Proposals 2021 for a new EIT Knowledge and Innovation Community (KIC) in the Cultural and Creative Sectors and Industries (CCSI) i HORIZON-EIT-2022-KIC-STARTUP-EITCCI- 2022 Call for a Start-up Plan proposal and estimated budget in the area of Cultural and Creative Industries