ICARUS2019-11-12T16:13:34+01:00

ICARUS EURECAT

El projecte ICARUS desenvolupa un conjunt integrat de robots amb l’objectiu d’assistir als equips de recerca i rescat en la tasca de detectar, localitzar, rescatar i salvar la vida dels supervivents.

En cas de grans crisis, una tasca primordial dels serveis d’incendis i salvament és la recerca de supervivents al lloc de l’incident. Aquesta és una tasca complexa i perillosa, la qual, en freqüència, causa morts entre els propis gestors de la crisi humanitària. La introducció de dispositius de recerca i rescat no tripulats pot accelerar el salvament i esdevenir una valuosa eina per salvar vides humanes.

El grup de Sistemes Autònoms d’Eurecat ha liderat tots els desenvolupaments relacionats amb les plataformes robotitzades, incloent fins a 10 vehicles aeris, terrestres i marins equipats amb sensors per a la detecció de víctimes. Es preveu que els dispositius SAR no tripulats siguin els primers exploradors de la zona, així com agents protectors del personal humà in situ. Els SAR estan equipats amb sensors que detecten la presència d’humans i una àmplia gamma d’altres tipus de sensors per a la localització i la navegació. A l’estació base, les dades es processen i es combinen amb la informació geogràfica, millorant així el coneixement de la situació del personal que dirigeix l’operació amb dades processades in situ que poden millorar la presa de decisions.

Particularment Eurecat ha contribuït en l’evolució d’un sistema multirrotor optimitzat per a operacions de recerca i rescat (SAR). El dispositiu permet la generació d’imatges visibles i tèrmiques, proporcionant una millor detecció, seguiment i geolocalització de víctimes en temps real. També ofereix funcions de mapatge sàpid en diverses bandes de freqüència (RGB, escala de grisos, tèrmica) i orientacions, tot en un sol vol, evitant missions múltiples sobre la mateixa àrea. La detecció automàtica de col·lisions, el seguiment d’objectius en temps real i la possibilitat de transportar i lliurar un kit de supervivència de fins a 1kg, complementen les característiques avançades d’aquesta eina de robòtica d’última generació.

Per altra banda, Eurecat també ha treballat en la interoperabilitat que assegura la col·laboració de la flota heterogènia de vehicles no tripulats i l’operació compartida des d’una interfície de control (C4I), que informa a l’equip responsable de la missió dels perills reals que els esperen, de manera que augmenten les probabilitats de rescats exitosos i de salvar vides.

Dades generals

Projecte

ICARUS – Integrated Components for Assisted Rescue and Unmanned Search Operations

Programa i convocatòria

FP7-SEC-2011-1 Id. 285417

Comparteix, tria la teva xarxa!

Go to Top