Project Description

INPROPIB desenvolupa una nova gamma de productes derivats del peix saludables i eficaços per al tractament de l’obesitat, la síndrome metabòlica i altres patologies cardiovasculars associades.

INPROPIB avançarà en la investigació dels ingredients funcionals identificats per detectar quin ingredient o quina combinació d’ingredients té més efectes beneficiosos i per identificar quins mecanismes del metabolisme estan implicats en la millora de la qualitat de vida dels pacients amb obesitat o amb síndrome metabòlica. Així mateix, durant el projecte s’avaluarà el potencial ansiolític i antidepressiu dels nous productes desenvolupats a causa del potencial ansiolític dels ingredients bioactius que s’analitzaran i l’associació entre obesitat i alteracions psicològiques com l’estrès i l’ansietat.

El projecte aporta noves perspectives de futur per al sector pesquer per recuperar el consum i incrementar la competitivitat del sector amb nous productes.

INPROPIB compta amb un consorci d’empreses i Eurecat, que col·labora en el projecte mitjançant la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut. Eurecat aprofundeix en els mecanismes d’acció biològics implicats en els efectes fisiològics de la combinació dels ingredients funcionals i investiga l’efecte ansiolític potencial dels productes desenvolupats, beneficiós en l’acompanyament de dietes d’aprimament que provoquen estats d’ansietat.

Dades generals

Projecte

INPROPIB – Desenvolupament d’innovadors productes basats en peix amb ingredients bioactius.

Referència projecte

RTC-2017-5853-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER