KATY EURECAT

Innovador sistema de medicina personalitzada potenciat per Intel·ligència Artificial (IA) per promoure el “coneixement potenciat per IA” entre metges i investigadors clínics.

El projecte KATY té l’objectiu de desenvolupar un sistema de medicina personalitzada potenciat per IA i construït al voltant de dos components principals: un gràfic de coneixement distribuït, que connecta fonts de coneixement mèdic, i un grup de “predictors explicables”, que permet a la IA modelar els resultats dels pacients.

El coneixement potenciat per IA és un coneixement interpretable pels humans que els metges i investigadors del sector poden comprendre, confiar i utilitzar de manera efectiva en les seves rutines diàries de treball. En aquest sentit, el sistema desenvolupat pel projecte ofereix la informació obtinguda als investigadors i professionals clínics, per ajudar-los a veure noves opcions de tractament en pacients, relacionades amb el coneixement potenciat per IA. El nou sistema es provarà en el carcinoma de cèl·lules renals del tipus de cèl·lules clares (ccRCC), el subtipus més freqüent de càncer de ronyó que representa aproximadament el 80% dels casos.

La Unitat de Data Science & Big Data d’Eurecat participa en el projecte KATY desenvolupant i aplicant nous mètodes per analitzar grans quantitats de dades. Se centren en obtenir coneixements pràctics a partir de les interaccions digitals i el contingut de la web, i en utilitzar aquests coneixements per recolzar de forma eficaç aplicacions innovadores.

D’altra banda, la Unitat d’IT&OT Security d’Eurecat se centra en dues línies principals d’activitat del projecte: seguretat en sistema altament distribuït, que inclou temes com la seguretat Cloud Computing, privacitat i gestió d’identitats d’accés, i frau i ciber-delinqüència, incloent riscos de ciber-delinqüència a través del canal mòbil.

El consorci del projecte KATY, coordinat per la Universitat de Roma Tor Vergata, compta amb la participació de 20 socis europeus.

KATY LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

KATY – Coneixement a la punta dels seus dits: Coneixement clínic per a la humanitat.

Referència del projecte 

DT-TDS-04-2020-101017453

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-TDS-04-2020 – AI for Genomics and Personalised Medicine

Web del projecte

www.katy-project.eu