Optogenerapy Eurecat

Desenvolupament d’un nou implant biomèdic basat en la tecnologia de l’optogenètica  -la combinació de tècniques de genètica i l’òptica per estimular les cèl·lules a fabricar elles mateixes el fàrmac necessari (la proteïna interferon-ß (IFN-ß) en aquest cas) – per tal de millorar el tractament i la qualitat de vida de persones afectades per l’Esclerosi Múltiple.

El projecte Optogenerapy aconsegueix millorar la qualitat de vida i l’adherència al tractament dels pacients, així com una important reducció dels efectes secundaris que pateixen els pacients durant el tractament.

Optogenerapy, iniciat el febrer de 2017 i amb una durada de 37 mesos, està liderat per Eurecat. Està finançat amb fons de la Comissió Europea en el marc del programa Horizon 2020 i compta amb la participació d’onze socis de set països europeus.

optogenerapy logo

Dades generals

Projecte

Optogenerapy – Optogenetic Protein Therapy for Multiple Sclerosis

Referència projecte

H2020-NMBP-2016-two-stage-720694

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria  NMBP-09-2016 – “Biomaterials for diagnosis and treatment of demyelination disorders of the Central Nervous System”.

H2020 LOGO EURECAT