El projecte PERSOSER utilitza tecnologies de sensorització, anàlisi de dades i activitats de customer engagement perquè les utilities (infraestructures proveïdores de serveis) puguin oferir serveis personalitzats a mida de cada client.

PERSOSER permetrà augmentar la transparència de les utilities, una millor relació amb els clients i un increment de la seva competitivitat. Per aconseguir-ho es crearan nous models analítics de comportament de client basats en el processament de dades del client, el desenvolupament i el disseny, i la validació de serveis avançats i personalitzats.

Entre les noves tecnologies de personalització desenvolupades per a utilities podem trobar una eina de segmentació de clients sobre la base dels seus hàbits de consum, sensors i dispositius per a la detecció de microconsums i cases intel·ligents, un sistema per a la detecció de fuites i serveis vinculats a la gamificació.

Eurecat, a partir de la seva Unitat Tecnològica de Data Science & Big Data Analytics, contribueix al projecte amb el desenvolupament de models analítics de comportament de l’usuari i algoritmes de personalització i recomanació.

PERSOSER és un projecte de la Comunitat Utilities 4.0 de RIS3CAT que compta amb la participació d’Aigües de Barcelona, CETAQUA, la Fundació i2Cat, Bemobile Client, Dexma Sensors, Next Big Think Labs, IoT Partners i Eurecat. L’objectiu de la comunitat és transformar el sector de les utilities a partir de la identificació d’un conjunt d’eines i solucions que en permetin la digitalització cap al concepte d’utilities 4.0 i crear un teixit industrial mitjançant el desenvolupament i l’aplicació d’aquestes noves solucions.

Dades generals

Projecte

PERSOSER – Personalització de serveis per la millora de l’experiència del client

Referència projecte

Projecte de R+D de la Comunitat RIS3CAT Utilities 4.0

COMRDI16-1-0058

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Accio