PIGMALION850

El projecte PIG-MALION desenvolupa productes derivats del porc més cardiosaludables, mitjançant la reformulació i incorporació d’ingredients bioactius que permeten millorar el seu perfil nutricional i saludable. Els productes obtinguts en aquest projecte preveuen ser incorporats en el context d’una dieta cardiosaludable per a aquelles persones que consumeixen habitualment aquest tipus de derivats carnis.

Durant el projecte, s’avaluen i seleccionen ingredients bioactius i anàlegs al greix per a desenvolupar productes derivats carnis com són la Burguer Meat i la botifarra. L’execució del projecte contempla també la validació dels efectes del seu consum sobre la salut mitjançant estudis realitzats en animals i en humans.

PIG-MALION compta amb un consorci format per Embotits Salgot, amb àmplia experiència en l’elaboració de productes derivats del porc, i la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d’Eurecat, que aporta al projecte la seva gran experiència en l’execució d’assaigs pre-clínics i d’intervenció en humans.

pig-malion logo

Dades generals

Projecte

PIG-MALION  – Estratègia funcional per reduir dianes metabòliques associades al risc cardiovascular mitjançant la ingesta de productes derivats del porc a incorporar en el patró dietètic de consum habitual

Referència projecte

RTC-2017-6110-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER