RECIRCULATE EURECAT

Reutilització de bateries mitjançant la caracterització, la logística intel·ligent, el desmantellament i el reenvasat automatitzats d’envasos i mòduls i un mercat habilitat per blockchain.

El projecte RECIRCULATE aborda les necessitats del sector europeu del reciclatge superant els reptes actuals relacionats amb el desmantellament i la classificació automatitzats; la logística segura i la caracterització ràpida, rendible i fiable de l’estat de càrrega, salut, potència, energia i seguretat (SoX).

La combinació d’aquests avenços amb una plataforma basada en blockchain, que integra les dades recollides durant el desmantellament i el reciclatge i la procedència de la bateria, permet un passaport de bateria únic i un mercat virtual per a sistemes d’emmagatzematge d’energia de la bateria de mobilitat elèctrica, de consum i estacionaris.

Aquest enfocament permet que el consorci de RECIRCULATE creï un enfocament en cascada que permeti augmentar la reparació, la reutilització, la remanufactura i el reciclatge de la bateria al final de la vida útil.

Els avenços en RECIRCULATE es basen en les millors innovacions del món, com ara:

  • Desmantellament automatitzat basat en intel·ligència artificial amb classificació precisa per SoX i procedència de la bateria per al reciclatge.
  • Caracterització de SoX ràpida, rendible i fiable; emmagatzematge i transport segurs basats en solucions logístiques intel·ligents.
  • Passaports de bateries basats en blockchain que rastregen les dades clau de la bateria i permeten tant un sistema circular complet per a bateries de mobilitat electrònica com un mercat virtual únic basat en blockchain.

L’únic mercat virtual permet la creació de nous models de negoci circulars per a la reparació, la reutilització, la remanufactura i el reciclatge de bateries de segona vida, minimitzant el cost, el temps, l’energia i l’impacte ambiental alhora que maximitza el valor de la bateria.

El consorci RECIRCULATE, coordinat per Centria, es veu reforçat per organitzacions molt grans com Ford i DHL, així com pimes europees amb tecnologies líders mundials.

Dades generals

Projecte

RECIRCULATE – Reutilització de bateries a través de la caracterització, logística intel·ligent, desmuntatge i reenvasament automatitzat de packs i mòduls i un mercat habilitat per a blockchain

Referència del projecte

101103972

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins de la convocatòria HORIZON-CL5-2022-D2-01– HORIZON-RIA