SELFY EURECAT

Eines d’autoavaluació i autoprotecció per millorar la resiliència dels sistemes de Mobilitat autònoma connectada cooperativa (CCAM, per les seves sigles en anglès), davant de possibles ciberamenaces.

El projecte SELFY, liderat per Eurecat, desenvolupa una caixa d’eines col·laboratives amb l’objectiu d’augmentar la seguretat, la protecció, la solidesa i la resiliència de l’ecosistema CCAM enfront a ciberatacs o accions malicioses.

Els principals pilars i objectius del projecte són:

  • Percepció situacional: abordant quin tipus de dades cal generar i recopilar, i com s’han de monitoritzar.
  • Intercanvi de dades: abordant el processament avançat per a la detecció de possibles amenaces.
  • Resiliència: a través del desenvolupament de noves eines per augmentar la capacitat d’adaptar-se i respondre a les ciberamenaces reduint el seu impacte.
  • Confiança: a tots els grups d’interès augmentant l’acceptació i adopció de serveis i solucions CCAM, a través del desenvolupament d’eines per garantir la privacitat, confidencialitat i integritat en un entorn CCAM col·laboratiu.

A nivell europeu, s’espera que aproximadament 50 milions d’automòbils connectats i autònoms estiguin en circulació cap al 2026, amb una normativa europea que exigeix certificats de ciberseguretat per aquests vehicles. En aquest escenari, el projecte SELFY té l’ambició de convertir-se en el principal proveïdor d’un conjunt d’eines per a l’autogestió de la seguretat i resiliència del sector CCAM, que es pugui implementar fàcilment, proporcionant autoconsciència, autoresiliència i confiança a l’usuari final.

Les eines desenvolupades pel projecte es validaran primer en un entorn de laboratori i, posteriorment, es construiran 3 escenaris en entorns reals i controlats per demostrar el rendiment i la utilitat de les eines en un entorn col·laboratiu i cooperatiu.

El consorci del projecte SELFY, coordinat per Eurecat a través de la Unitat IT & OT Security, està format per 16 socis de 8 països diferents incloent Espanya, França, Alemanya, Àustria, Països Baixos, Japó, Austràlia i Turquia.

Dades generals

Projecte

SELFY – Eines d’autoavaluació, autoprotecció i autorremediació per a una Mobilitat autònoma connectada cooperativa (CCAM) confiable i resistent

Referència del projecte

HORIZON-CL5-2021-D6-01 – 101069748

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria CL5-2021-D6-01-04 – Cyber secure and resilient CCAM

Web del projecte

www.selfy-project.eu