StepUP Eurecat

Nous processos i metodologies de renovació profunda de l’energia per millorar la rehabilitació i el rendiment energètic dels edificis.

El projecte StepUP té l’objectiu de desenvolupar solucions i tecnologies rendibles que transformin el mercat de la renovació energètica i aconsegueixin que la descarbonització dels edificis actuals sigui una inversió fiable, atractiva i sostenible. Per aconseguir-ho, StepUP utilitza la retroalimentació contínua i promou un enfocament iteratiu de la renovació energètica, basat en Big Data, que minimitza els problemes de rendiment, redueix les barreres financeres i optimitza les inversions.

La solució desenvolupada per StepUP s’aplicarà a tres tipologies diferents d’edificis diferents com són els habitatges residencials multifamiliars, els edificis públics no residencials i els edificis d’oficines privades. A banda, el projecte impulsarà nous models de finançament per a l’optimització de l’energia, la comoditat i el rendiment dels costos durant la vida de l’edifici.

StepUP aborda el repte d’aconseguir el procés de descarbonització de la totalitat d’edificis existents a nivell europeu l’any 2050. Un objectiu que, segons la Directiva sobre Rendiment Energètic dels Edificis (EPBD per les seves sigles en anglès), serà efectiu si s’assoleix una renovació energètica profunda, acció clau per a reduir la demanda d’energia en el sector dels edificis.

El projecte, que compta amb la participació de la Unitat de Desenvolupament del Producte i la Unitat de Sostenibilitat d’Eurecat, està format per un consorci de 9 socis europeus.

StepUP logo

Dades generals

Projecte

StepUP – Solucions i tecnologies per a processos de renovació profunda de l’energia

Referència del projecte

H2020-EU.3.3.1. – 847053

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria LC-SC3-EE-1-2018-2019-2020 – Decarbonisation of the EU building stock: innovative approaches and affordable solutions changing the market for buildings renovation

H2020 LOGO