SÈRIE WEBINARS TECNOLÒGICS ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’

LIGHTWEIGHT:
materials compostos, unions dissimilars i adhesius especials

03 de desembre 2020 | de 12:00 a 13:00h

Organitzen:

Col·laboren:

SÈRIE DE SEMINARIS ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’:

Henkel Ibérica i Eurecat organitzen aquest cicle de 3 webinars per donar a conèixer algunes solucions concretes a les noves tendències de la indústria que, cada vegada més, requereixen un disseny i fabricació de productes i components lightweight més lleugers i versàtils, optimitzant costos i dotant-los d’altes prestacions i capacitats en un entorn en evolució cap a la indústria 4.0 i l’economia circular.

A qui s’adreça:

Responsables i tècnics d’equips de disseny industrial d’empreses interessades en la innovació en materials, noves formes de fabricació i la seguretat en l’entorn laboral i mediambiental.

OBJECTIUS DEL PRIMER WEBINAR:

Conèixer un ventall més ampli de materials i solucions permet donar sempre millor resposta als clients. Aquest webinar s’enfoca en:

  1. Presentar noves tendències lightweight, avantatges, consideracions, aproximacions multimaterial, disseny, etc. a partir de les sinergies que es poden generar amb diferents materials i tecnologies d’unió adequades.

  2. Analitzar els avantatges que les unions adhesives ofereixen vs. mètodes convencionals.

  3. Analitzar els avantatges que la tecnologia d’adhesió estructural ofereix en els entorns de fabricació i acoblament.

Sol·licita assessorament a Eurecat i Henkel Ibérica sobre com implantar aquesta tecnologia en el teu entorn productiu:

Àmbits d’aplicació:

Continguts de la sèrie de webinars: ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’:

PROGRAMA

12:00h

Benvinguda i objectius del webinar

Dr. Pablo Ramos, Business Development Manager | Chemical Industries d’Eurecat

12:05h

‘Lightweight Technologies’

Sr. Xavier Plantà, Managing Director Industrial Technologies Division d’Eurecat

12:25h

‘Why Adhesives?’

Sr. Luis Ferrer, Business Development Manager/Target Account Manager GM SP&PT Adhesives Technologies – ACM de Henkel Ibérica
Sr. Julián Vargas, ACM – Director Técnico Spain & Portugal de Henkel Ibérica

12:45h

Conclusions i preguntes

PRESENTACIONS PER ORDRE D’INTERVENCIÓ

Pablo Ramos, Business Development Manager | Chemical Industries d’Eurecat

És Doctor en Química per la Universitat Rovira i Virgili i Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Buenos Aires. Durant 10 anys va estar vinculat a la instrumentació analítica, 5 anys en investigació i desenvolupament de nous algoritmes analítics, i 5 anys en l’assistència tècnica i comercial. Ha estat 10 anys dedicat a la investigació aplicada i desenvolupament de nous productes en l’àmbit de contaminació per olors.

Xavier Plantà, Managing Director Industrial Technologies Division d’Eurecat

Xavier Plantà és enginyer Mecànic, Màquines i Estructures per la UPC. Actualment és el director de l’àrea de tecnologies Industrials d’Eurecat des del 2015 fins a l’actualitat des d’on coordina 9 unitats tecnològiques de diversos camps.

Els més de vint anys a Eurecat (antigament Ascamm) l’han portat a especialitzar-se en innovació tecnològica, centrant-se en operacions i processos productius que incorporen tecnologies avançades: des de la fabricació ràpida o prototipatge, a la conceptualització i llançament de serveis, o la seva coordinació i execució. Porta involucrant-se en el camp de la Impressió 3D des de l’any 1996 de forma ininterrompuda, i n’és un expert i referent tant a nivell català com espanyol participant en nombrosos projectes de recerca i serveis tecnològics en aquest àmbit.

La seva tasca a Eurecat de director de l’area Tecnològica Industrial es complementa amb la de docent de seminaris especialitzats en 3D printing arreu del món. També ha desenvolupat nombroses patents en l’entorn de la fabricació additiva, la microinjecció o la fusió de materials polimèrics a través d’ultrasons entre altres.

PONÈNCIA: ‘Lightweight Technologies’

En aquesta ponència s’exposarà quin és l’estat actual sota el concepte de Lightweight, què contempla aquest concepte, quins són els materials i les tecnologies més rellevants i quines són les tendències de tecnologia i de mercat en aquest camp.

Luis Ferrer, Business Development Manager/Target Account Manager GM SP&PT Adhesives Technologies – ACM de Henkel Ibérica

Des de la finalització dels seus estudis en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, la seva vida professional ha estat vinculada a l’àmbit empresarial i formativa en diverses facetes: assessor comptable i fiscal i formador en àrees com el comerç exterior, la fiscalitat o la comptabilitat.

Des de fa 16 anys forma part del negoci de Adhesius d’enginyeria Loctite a Henkel Ibérica abastant en aquesta trajectòria funcions de Tècnic comercial, Sales Area Manager i BDM / TAM per al negoci industrial a Espanya i Portugal.

Paral·lelament ha format part de projectes dins de la companyia relacionats amb CRM Tool, Excel·lència en vendes i línies de negoci com l’adhesió al mercat de dispositius mèdics. Tot això sense deixar de portar a terme una de les seves grans passions: la formació especialitzada.

Julián Vargas, ACM – Director Técnico Spain & Portugal de Henkel Ibérica

Llicenciat en Enginyeria Química Industrial per l’Institut Politècnic Nacional a Mèxic. Especialista en aplicacions adhesives amb més de 30 anys d’experiència, i amb una dilatada experiència en dirigir l’àrea tècnica en mercats emergents. Des del 2015, En Julián va passar a formar part de Henkel Ibérica com ACM – Director Tècnic Spain & Portugal.

PONÈNCIA CONJUNTA: Why Adhesives?

Coneix la divisió de Tecnologia de l’Adhesió de Henkel i com els adhesius juguen un paper vital en els actuals processos de producció i/o acoblament en un context en què els productes i equips industrials han d’oferir el màxim rendiment amb la màxima fiabilitat sense oblidar el prestigi de la marca dins el mercat ni, per descomptat, el component de cost de producció.