SÈRIE WEBINARS TECNOLÒGICS ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’

LIGHTWEIGHT 4.0:
instrumentació, machinery adhesives i equips de dosificació

14 de gener 2021 | de 12:00 a 13:00h

Organitzen:

Col·laboren:

 SÈRIE DE SEMINARIS ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’:

Henkel Ibèrica i Eurecat organitzen aquest cicle de 3 webinars per donar a conèixer algunes solucions concretes a les noves tendències de la indústria que, cada vegada més, requereixen un disseny i fabricació de productes i components lightweight més lleugers i versàtils, optimitzant costos i dotant-los d’altes prestacions i capacitats en un entorn en evolució cap a la indústria 4.0 i l’economia circular.

A qui s’adreça:

Responsables i tècnics d’equips de disseny industrial d’empreses interessades en la innovació en materials, noves formes de fabricació i la seguretat en l’entorn laboral i mediambiental.

OBJECTIUS DEL SEGON SEMINARI:

Després d’un bon concepte i disseny cal produir de forma optimitzada, amb productivitat, fiabilitat i qualitat. Aquest webinar tracta de:

  1. Presentar els avantatges que ens ofereix la tecnologia d’electrònica impresa en l’àmbit de lightweight materials per a algunes aplicacions.

  2. Analitzar els avantatges que la tecnologia anaeròbica ofereix en els muntatges mecànics.

  3. Analitzar en un entorn productiu la integració de sistemes de dosificació com a avantatge competitiu i com els serveis de capacitació en adhesius aporten valor als equips de R+D, producció i qualitat.

Sol·licita assessorament a Eurecat i Henkel Ibérica sobre com implantar aquesta tecnologia en el teu entorn productiu:

Àmbits d’aplicació:

Continguts de la sèrie de webinars: ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’:

PROGRAMA

12:00h

Benvinguda i objectius del webinar

Dr. Pablo Ramos, Business Development Manager | Chemical Industries d’Eurecat

12:05h

‘Plastronics, another way to reduce weight’

Sr. Xavier Plantà, Managing Director Industrial Technologies Division d’Eurecat

12:25h

‘Machinery Adhesives i Dose Equipment’

Sr. Luis Ferrer, Business Development Manager/Target Account Manager GM SP&PT Adhesives Technologies – ACM de Henkel Ibérica
Sr. Julián Vargas, ACM – Director Técnico Spain & Portugal de Henkel Ibérica

12:45h

Conclusions i preguntes

PRESENTACIONS PER ORDRE D’INTERVENCIÓ

Pablo Ramos, Business Development Manager | Chemical Industries d’Eurecat

És Doctor en Química per la Universitat Rovira i Virgili i Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Buenos Aires. Durant 10 anys va estar vinculat a la instrumentació analítica, 5 anys en investigació i desenvolupament de nous algoritmes analítics, i 5 anys en l’assistència tècnica i comercial. Ha estat 10 anys dedicat a la investigació aplicada i desenvolupament de nous productes en l’àmbit de contaminació per olors.

Xavier Plantà, Managing Director Industrial Technologies Division d’Eurecat

Xavier Plantà és enginyer Mecànic, Màquines i Estructures per la UPC. Actualment és el director de l’àrea de tecnologies Industrials d’Eurecat des del 2015 fins a l’actualitat des d’on coordina 9 unitats tecnològiques de diversos camps.

Els més de vint anys a Eurecat (antigament Ascamm) l’han portat a especialitzar-se en innovació tecnològica, centrant-se en operacions i processos productius que incorporen tecnologies avançades: des de la fabricació ràpida o prototipatge, a la conceptualització i llançament de serveis, o la seva coordinació i execució. Porta involucrant-se en el camp de la Impressió 3D des de l’any 1996 de forma ininterrompuda, i n’és un expert i referent tant a nivell català com espanyol participant en nombrosos projectes de recerca i serveis tecnològics en aquest àmbit.

La seva tasca a Eurecat de director de l’area Tecnlògica Industrial es complementa amb la de docent de seminaris especialitzats en 3D printing arreu del món. També ha desenvolupat nombroses patents en l’entorn de la fabricació additiva, la microinjecció o la fusió de materials polimèrics a través d’ultrasons entre altres.

PONÈNCIA: ‘Plastronics, another way to reduce weight

La reducció del pes passa per la reducció del pes dels components emprant materials més lleugers però també integrant funcions i components. La plastrònica és una tecnologia clau de futur que permet integrar i simplificar el concepte dels nous productes sense perdre prestacions, ni disseny ni incrementar els costos. L’electrònica i el plàstic s’uneixen i neix un nou concepte: la Plastrònica.

Luis Ferrer, Business Development Manager/Target Account Manager GM SP&PT Adhesives Technologies – ACM de Henkel Ibérica

Des de la finalització dels seus estudis en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, la seva vida professional ha estat vinculada a l’àmbit empresarial i formativa en diverses facetes: assessor comptable i fiscal i formador en àrees com el comerç exterior, la fiscalitat o la comptabilitat.

Des de fa 16 anys forma part del negoci de Adhesius d’enginyeria Loctite a Henkel Ibérica abastant en aquesta trajectòria funcions de Tècnic comercial, Sales Area Manager i BDM / TAM per al negoci industrial a Espanya i Portugal.

Paral·lelament ha format part de projectes dins de la companyia relacionats amb CRM Tool, Excel·lència en vendes i línies de negoci com l’adhesió al mercat de dispositius mèdics. Tot això sense deixar de portar a terme una de les seves grans passions: la formació especialitzada.

Julián Vargas, ACM – Director Técnico Spain & Portugal de Henkel Ibérica

Llicenciat en Enginyeria Química Industrial per l’Institut Politècnic Nacional a Mèxic. Especialista en aplicacions adhesives amb més de 30 anys d’experiència, i amb una dilatada experiència en dirigir l’àrea tècnica en mercats emergents. Des del 2015, En Julián va passar a formar part de Henkel Ibérica com ACM – Director Tècnic Spain & Portugal.

PONÈNCIA CONJUNTA: Machinery Adhesives i Dose Equipment

Coneix de primera mà què és la divisió de Tecnologia de l’Adhesió de Henkel i els avantatges que l’adhesió ofereix en la fabricació industrial. Així mateix, aprendràs com els adhesius d’enginyeria aporten solucions en els processos d’ajust mecànic tan presents en les operacions de muntatge / acoblament. Finalment, s’oferirà una visió general de com els equips de dosificació permeten que el teu procés sigui més eficaç tècnica i econòmicament.