SERIE WEBINARS TECNOLÒGICS ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’

LIGHTWEIGHT:
prospectiva i innovació per als adhesius instantanis del futur

4 de febrer 2021 | de 12:00 a 13:00h

Organitzen:

Col·laboren:

SÈRIE DE SEMINARIS ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’:

Henkel Ibèrica i Eurecat organitzen aquest cicle de 3 webinars per donar a conèixer algunes solucions concretes a les noves tendències de la indústria que, cada vegada més, requereixen un disseny i fabricació de productes i components lightweight més lleugers i versàtils, optimitzant costos i dotant-los d’altes prestacions i capacitats en un entorn en evolució cap a la indústria 4.0 i l’economia circular.

A qui s’adreça:

Responsables i tècnics d’equips de disseny industrial d’empreses interessades en la innovació en materials, noves formes de fabricació i la seguretat en l’entorn laboral i mediambiental.

OBJECTIUS DEL TERCER WEBINAR:

És important conèixer les últimes novetats i solucions disponibles al mercat així com també les que es preparen per al futur. Presentarem:

  1. Les noves tendències en adhesius dissenyats per lightweight materials.

  2. Els avantatges que ofereix la tecnologia d’adhesió instantània.

Sol·licita assessorament a Eurecat i Henkel Ibérica sobre com implantar aquesta tecnologia en el teu entorn productiu:

Àmbits d’aplicació:

Continguts de la sèrie de webinars: ‘LIGHTWEIGHT TECHNOLOGIES AND ADHESIVES’:

Visiona els vídeos del webinars realitzats:

PROGRAMA

12:00h

Benvinguda i objectius del webinar

Dr. Pablo Ramos, Business Development Manager | Chemical Industries d’Eurecat

12:05h

‘El paper d’R+D en els nous adhesius per a lightweight’

Dr. David Santiago, investigador de la Unitat de Tecnologia Química d’Eurecat

12:25h

‘Instant adhesives’

Sr. Luis Ferrer, Business Development Manager/Target Account Manager GM SP&PT Adhesives Technologies – ACM de Henkel Ibérica
Sr. Julián Vargas, ACM – Director Técnico Spain & Portugal de Henkel Ibérica

12:45h

Conclusions i preguntes

PRESENTACIONS PER ORDRE D’INTERVENCIÓ

Pablo Ramos, Business Development Manager | Chemical Industries d’Eurecat

És Doctor en Química per la Universitat Rovira i Virgili i Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Buenos Aires. Durant 10 anys va estar vinculat a la instrumentació analítica, 5 anys en investigació i desenvolupament de nous algoritmes analítics, i 5 anys en l’assistència tècnica i comercial. Ha estat 10 anys dedicat a la investigació aplicada i desenvolupament de nous productes en l’àmbit de contaminació per olors.

David Santiago, investigador de la Unitat de Tecnologia Química d’Eurecat

David Santiago és Enginyer Industrial i Màster en Polímers i Biopolímers per la Universitat Politècnica de Catalunya. Posteriorment es va doctorar en Enginyeria Química per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Investigador especialitzat en materials polimèrics, posseeix una àmplia experiència en polímers funcionals, disseny i preparació de xarxes termoestables, així com en l’estudi de les propietats tèrmiques, mecàniques i viscoelàstiques de materials polimèrics. Actualment és investigador de la Unitat de Tecnologies Químiques de Eurecat.

PONÈNCIA: El paper d’R+D en els nous adhesius per a lightweight’

Els adhesius juguen un paper destacat en les tecnologies associades al lightweight. La unió de materials dissimilars ha adquirit una gran rellevància en els últims anys, gràcies en part a l’ús d’adhesius. Les unions adhesives presenten grans avantatges pel que fa a unions clàssiques, com reblons o soldadura, derivades principalment de la reducció de pes i cost. No obstant això, encara hi ha molt potencial per aprofitar en l’ús d’adhesius. Gràcies a el paper de l’R+ D, en els propers anys serà possible dotar les unions adhesives de noves propietats, com ara auto-reparació, o la possibilitat de recuperar peces adherides per al seu reciclatge. En aquesta ponència es repassaran les tendències més innovadores en el desenvolupament d’adhesius per materials dissimilars i quina és la contribució d’Eurecat en aquest desenvolupament.

Luis Ferrer, Business Development Manager/Target Account Manager GM SP&PT Adhesives Technologies – ACM de Henkel Ibérica

Des de la finalització dels seus estudis en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, la seva vida professional ha estat vinculada a l’àmbit empresarial i formativa en diverses facetes: assessor comptable i fiscal i formador en àrees com el comerç exterior, la fiscalitat o la comptabilitat.

Des de fa 16 anys forma part del negoci de Adhesius d’enginyeria Loctite a Henkel Ibèrica abastant en aquesta trajectòria funcions de Tècnic comercial, Sales Area Manager i BDM / TAM per al negoci industrial a Espanya i Portugal.

Paral·lelament ha format part de projectes dins de la companyia relacionats amb CRM Tool, Excel·lència en vendes i línies de negoci com l’adhesió al mercat de dispositius mèdics. Tot això sense deixar de portar a terme una de les seves grans passions: la formació especialitzada.

Julián Vargas, ACM – Director Técnico Spain & Portugal de Henkel Ibérica

Llicenciat en Enginyeria Química Industrial per l’Institut Politècnic Nacional a Mèxic. Especialista en aplicacions adhesives amb més de 30 anys d’experiència, i amb una dilatada experiència en dirigir l’àrea tècnica en mercats emergents. Des del 2015, En Julián va passar a formar part de Henkel Ibérica com ACM – Director Tècnic Spain & Portugal.

PONÈNCIA CONJUNTA: ‘Instant adhesives’

Coneix de primera mà què és la divisió de Tecnologia de l’Adhesió de Henkel i els avantatges que l’adhesió ofereix en la fabricació industrial. D’altra banda, descobriràs que no tots els adhesius instantanis són el mateix ni ofereixen les mateixes prestacions. En aquesta ponència coneixeràs el perfil de la nova generació d’adhesius instantanis i el més nou en adhesió universal: la tecnologia Híbrida.