El centre tecnològic Eurecat Reus ha llançat una crida amb l’objectiu de trobar voluntaris que ajudin a provar una nova aplicació que els aportarà consells personalitzats de nutrició i d’estil de vida saludable, tenint en compte els trets físics i conductuals de cada persona i les seves preferències, condició i metabolisme.

Aquesta recerca, que s’emmarca dins del projecte europeu Preventomics (Empowering consumers to PREVENT diet-related diseases through OMICS sciences), compta amb la participació dels supermercats ALDI i tindrà una durada de sis mesos. Durant aquest període, s’analitzarà a 180 persones, homes i dones no fumadors i sense patologies prèvies d’entre 18 i 65 anys, que s’hauran de desplaçar a la seu d’Eurecat a Reus tres vegades durant l’estudi, primer per decidir si es participa i a l’inici i al final.

L’estudi es durà a terme a les dependències de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, situades davant de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i s’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723, perquè les persones que vulguin participar s’inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.

Durant la visita inicial, se’ls farà una avaluació dels seus hàbits nutricionals i d’estil vida i una presa de mostres biològiques, per a poder-los fer un estudi exhaustiu de l’estat metabòlic, i adequar els consells a cada voluntari i voluntària.

La informació dels voluntaris serà tractada de part dels professionals involucrats en el projecte de manera totalment anonimitzada i serà accessible per part del voluntari a través de l’aplicació Preventomics.

Durant l’estudi, “els participants hauran d’utilitzar l’aplicació de Preventomics, que els enviarà recomanacions sobre els aliments i productes més beneficiosos d’acord amb el seu metabolisme i missatges i consells personalitzats”, a través d’un programa “d’adaptació de conducta per aconseguir millorar la salut de cada persona de forma sostinguda i duradora”, assenyala el director de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, el Dr. Josep Maria del Bas.

Per validar l’aplicació de Preventomics, supermercats ALDI ha posat a l’abast del projecte el seu catàleg de productes perquè els voluntaris puguin visualitzar aquells que més s’adeqüin al seu estat fisiològic i a les seves preferències, però sense condicionar el procés de compra, de manera que podran comprar a l’establiment que prefereixin.

Es preveu que el projecte Preventomics (Empowering consumers to PREVENT diet-related diseases through OMICS sciences), que està coordinat per Eurecat, finalitzi amb la introducció de noves tecnologies per millorar l’estat de la salut (e-business) i de productes alimentaris destinats al consum humà.