Project Description

1D-neon Eurecat project

El projecte 1D-NEON té com a objectiu crear materials a base de fibres electròniques intel·ligents i desenvolupar una plataforma tecnològica integrada per a la fabricació a Europa de nous productes en àmbits com la il·luminació o l’electrònica, entre d’altres.

1D-NEON explora innovadors conceptes que proporcionaran avenços en el disseny, la fabricació sostenible i la integració de noves fibres per ser utilitzades en dispositius multifuncionals. 1D-NEON utilitza un nou paradigma canviant la fabricació de components en 2D per la fabricació de fibres funcionals 1D, la qual cosa permet generar components 2D amb una gamma més alta de factors de forma gràcies al tissatge de cada element 1D dins de la xarxa multifuncional de nanofibres.

1D-NEON és un projecte de 48 mesos de durada finançat amb fons de la Comissió Europea en el marc del programa Horizon 2020. Està liderat per la Universitat de Cambridge i  compta amb la participació de catorze socis europeus, entre els que es troben universitats, empreses i centres tecnològics.

Dades generals

Projecte

1D- NEON – Nanofibre Electro-Optic Networks

Referència projecte

H2020-NMP-2015-two-stage-685758

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria NMP-22 2015 “Fiber-based materials for non-clothing Applications” (materials basats en fibres per aplicacions fora de la confecció de roba).