Programa educacional dirigit a dissenyadors i enginyers industrials per impulsar un procés de selecció de materials més responsable i sostenible i donar visibilitat als problemes relacionats amb les matèries primeres crítiques (Critical Raw Materials o CRM – per les seves sigles en anglès).
Actualment en el disseny mecànic es fa la selecció de materials, sense tenir en compte el seu rendiment, els riscos del seu subministrament i requisits per a garantir la sostenibilitat dels mateixos.
El projecte DERMAP desenvolupa una eina de programari i instruments de capacitació amb continguts educatius enfocats a la selecció de materials, basats en temes de CRIM (Critical Raw Materials). En el marc del projecte també es promouen cursos a nivell industrial per implementar aquestes eines i sensibilitzar als dissenyadors sobre aquesta problemàtica, juntament amb tasques de recolzament i supervisió per a les empreses industrials seleccionades com avaluadores de les noves eines desenvolupades.
Eurecat, a través de la seva Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics, s’encarrega del desenvolupament del software que permet buscar substituts als “aliatges crítics”. El projecte també compta amb la participació de la Universitat de Pàdua, la Universitat de Mondragón, la Universitat de Ciències i Tecnologia (AGH), Swerea SWECAST AB, Enginsoft, Fundiciones Zanardi, el consorci SPRING i el Consell General de Càmeres de Comerç de Catalunya.
Dades generals
Projecte
DERMAP – Disseny de components des d’una perspectiva dels materials crítics
Referència projecte
17205
Programa i convocatòria
Projecte finançat per la Comissió Europea mitjançant el programa EIT Raw Materials de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, en el marc del programa Horizon 2020