DIH-HERO Eurecat

Xarxa europea d’innovació formada per centres de referència en robòtica aplicada a la salut per afavorir i accelerar la implementació d’innovacions tecnològiques en l’àmbit de l’atenció sanitària.

El projecte DIH-HERO desenvolupa aplicacions sanitàries en l’àmbit del diagnòstic, tractament, assistència i prevenció, juntament amb altres serveis associats a la formació, manteniment, assessorament legal i empresarial o logística, per facilitar la transferència del coneixement i l’anàlisi de les necessitats del sector, demostrant la utilitat de la tecnologia en entorns reals per donar resposta a mancances en l’atenció sanitària.

El projecte compta amb 16 hubs europeus, liderats per centres de referència en robòtica aplicada en salut. Eurecat és el responsable de coordinar la xarxa a nivell català, ampliant la xarxa de contactes i aportant solucions a qüestions socials, ètiques, legals o d’estandarització que puguin sorgir.

La xarxa coordinada per Eurecat inclou organitzacions de pacients, clíniques, hospitals i serveis públics de salut  (Fundació TicSalut Social, el Servei Madrileny de Salut (SERMAS), la Fundació Institut Guttman, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer de l’Hospital Clínic o el Centre Hospitalier Universitaire de Liège de Bèlgica); universitats i instituts de recerca (l’Institut de Robòtica per a la Dependència, el grup de recerca de robòtica i visió per computador de la Universitat de Girona o la Universitat Politècnica de Catalunya) i empreses de robòtica, com la pime PAL Robotics.

A banda de la creació d’infraestructures regionals on desenvolupar i provar noves tecnologies, DIH-HERO destinarà 8 milions d’euros a subvencions per a petites i mitjanes empreses que impulsin solucions de robòtica aplicables al sector de la salut. Es pot trobar informació actualitzada sobre les properes convocatòries aquí.

DIH-HERO compta amb la participació de 17 socis d’11 països europeus, liderats per la Universitat de Twente dels Països Baixos.

logo dih-hero eurecat

Dades generals

Projecte

DIH-HERO – Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics

Referència projecte 

H2020-EU.2.1.1. – 825003

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-ICT-02-2018 – Robotics – Digital Innovation Hubs (DIH)

H2020 LOGO EURECAT