Desenvolupament i validació d’una prova quantitativa al lloc d’atenció per al mesurament de biomarcadors de gravetat per millorar l’estratificació de risc de les síndromes febrils i millorar-ne la supervivència infantil.

El projecte EChiLiBRiST té com a objectiu desenvolupar i validar una eina de triatge ràpid (RTT) basada en marcadors d’activació endotelial per determinar, de manera objectiva, quantitativa i amb alta precisió, aquells pacients pediàtrics en risc de morir, per tal de prioritzar-ne l’atenció.

Durant els primers 2 anys del projecte, es desenvoluparà i validarà un prototip de laboratori i un prototip funcional per produir minisèries per provar sobre el terreny. A la segona meitat del projecte es realitzaran assajos clínics a 3 països africans diferents per determinar el seu rendiment en nens febrils, en termes de donar suport adequadament a la decisió d’ingrés hospitalari en comparació amb els enfocaments de triatge estàndard d’atenció.

A més, el projecte determinarà l’efectivitat de la suplementació amb L-citrulina (adreçada a l’activació endotelial) per millorar els resultats a llarg termini entre els infants estratificats per risc.

Finalment, aquests assaigs estaran acompanyats per l’impacte en la salut i el model econòmic de la introducció de la prova a tot el país, així com la viabilitat i l’acceptació de l’estratègia de triatge ràpid per part dels proveïdors d’atenció mèdica i la comunitat .

Eurecat participa a EChiLiBRiST a través de la seva Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica i la Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats.

Aquest projecte compta amb la participació de 12 institucions d’Europa, Regne Unit, Àfrica i Canadà i tindrà una durada de 5 anys.

Dades generals

Projecte

EChiLiBRiST – Desenvolupament i validació d’una prova quantitativa al punt d’atenció per al mesurament de biomarcadors de gravetat per millorar l’estratificació del risc de síndromes febrils i millorar la supervivència infantil

Referència del projecte

101057114

Programa i convocatòria

Projecte finançat en el marc del programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea en el marc de la convocatòria HORIZON-HLTH-2021-DISEASE-04

Programa i convocatòria

Projecte finançat en el marc del programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea en el marc de la convocatòria HORIZON-HLTH-2021-DISEASE-04

Web del projecte

www.echilibrist.org