ENOTOUR EURECAT

Creació d’una plataforma de formació multifuncional per transformar el model de negoci de les indústries regionals de l’enoturisme.

El projecte ENOTOUR reforça el desenvolupament regional i la innovació en el sector de l’enoturisme mitjançant la creació i manteniment de solucions digitals publicoprivades per a la formació, la millora de les competències, la innovació empresarial i el màrqueting.

El projecte està impulsat per una xarxa europea d’universitats, proveïdors de formació professional, cooperatives vitivinícoles, cellers i entitats turístiques regionals de Catalunya, Porto, Vèneto i Bordeus, amb els següents objectius específics:

  • Desenvolupar eines digitals per donar suport als sectors de l’enoturisme en regions vinícoles europees comparables, per potenciar l’enoturisme local i internacional.
  • Crear vies innovadores per a l’obtenció de microcredencials en el sector vitivinícola, adreçades a estudiants, professionals i aprenents permanents, per tal de reactivar els recursos humans necessaris per innovar i sostenir el sector.
  • Proporcionar solucions sostenibles per professionalitzar i comercialitzar les indústries vitivinícoles locals, basades en enfocaments col·laboratius publicoprivats, intra i interregionals.

El principal resultat d’ENOTOUR és el desenvolupament, guia i ampliació de la Plataforma Virtual ENOTOUR, que oferirà oportunitats a diversos grups destinataris, sota el mateix paraigua, com a mitjà per vincular les ofertes de formació, desenvolupament professional i enoturisme.

El seu primer component, el component educatiu, adaptarà els mòduls d’estudis del sector vitivinícola desenvolupats internacionalment a cursos en línia oberts i massius (MOOCs), disponibles com a microcredencials per a estudiants universitaris i d’FP, així com directius i professionals del sector vitivinícola.

El segon component, el corporatiu, ofereix als cellers de diferents mides i capacitats l’oportunitat de no només sotmetre’s a una autoavaluació del seu negoci enoturístic.

El tercer component ofereix una plataforma per connectar turistes i cellers mitjançant solucions virtuals interactives, visites, tastos i altres experiències recolzades per intel·ligència artificial.

A més d’aquesta eina innovadora, el mateix projecte posiciona l’enoturisme com una dimensió important del desenvolupament local.

Eurecat participa en la iniciativa a través de la seva Unitat de Tecnologies Audiovisuals, així com dels seus departaments de Consultoria i Formació.

El consorci del projecte, liderat per la Universitat Rovira i Virgili (URV), està format per 14 socis de quatre països europeus.

Dades generals

Projecte

ENOTOUR – Creant una plataforma de formació multifuncional per transformar el model de negoci de les indústries enoturístiques regionals

Referència del projecte

101111291

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa ERASMUS 2020 de la Unió Europea dins de la convocatòria Alliances for Education and Enterprises ERASMUS-EDU-2022-PI-ALL-INNO-EDU-ENTERP

ODS relacionats

3. Salut i benestar

4. Educació de qualitat

12. Producció i consum responsables

17. Aliances per a assolir els objectius

Més informació sobre el projecte

ENOTOUR