INTELLIGENT EURECAT

Bateries d’ió de liti d’alta tensió amb una densitat d’energia més gran, una càrrega més ràpida i una vida útil més llarga.

El projecte IntelLiGent dissenya i desenvolupa les estructures dels elèctrodes, mitjançant l’ús de models, per aconseguir una alta densitat d’energia (>350 Wh/kg) sense renunciar a capacitats de càrrega ràpida (>2C).

IntelLiGent equilibra la necessitat d’incloure una gran quantitat de material actiu a l’estructura de l’elèctrode per a alta energia, alhora que facilita el transport de massa, càrrega i calor per a una operació d’alta potència.

El projecte refina les estratègies per estabilitzar les interfícies per a una vida útil prolongada, centrant-se en la establització d’interfase d’electròlit sòlid (SEI) contra la degradació mecànica i l’atac químic provocat pels ions dels metalls de transició, i estabilitzant la interfície entre l’electròlit i els materials actius d’alt voltatge mitjançant una interfase càtode-electròlit (CEI) personalitzada. La cel·la de la bateria IntelLiGent té un cicle de vida perllongat (>2000 cicles profunds) amb una capacitat restant del 80%.

IntelLiGent escala els processos de fabricació sostenibles i de baix cost mitjançant el processament aquós de càtodes i l’ús de materials anòdics fets de composites sintètics de silici-grafè, amb baixes emissions de CO2.

Tanmateix, IntelLiGent fomenta l’acceptació de les solucions desenvolupades en adequar els resultats a aplicacions comercials, així com garantint el compliment del marc normatiu de bateries de la Unió Europea.

Eurecat participa en el projecte IntelLiGent a través de la Unitat de Residus, Energia i Impacte Ambiental (WEEI), que demostra la reciclabilitat dels nous prototips de cel·la d’ió de liti desenvolupats.

INTELLIGENT LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

IntelLiGent – Cel·les d’ió de liti d’alt voltatge, innovadores i sostenibles, per a la propera generació de bateries

Referència del projecte

101069765

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea dins de la convocatòria HORIZON-CL5-2021-D2-D1 –  Advanced high-performance Generation 3b (high capacity / high voltage) Li-ion batteries supporting electro mobility and other applications (Batteries Partnership)

Web del projecte

www.heuintelligent.eu