El projecte KETRENOVIN ha obtingut ingredients i productes de noves fonts per donar resposta als reptes que afronten els sectors de la nutrició i la salut, demostrant-ne la seva eficàcia sobre la salut i el benestar tant dels animals com dels consumidors.

Durant el projecte, s’han identificat i desenvolupat suplements més saludables per a millorar el benestar del consumidor o reduir el risc a desenvolupar una patologia.  Per l’altra banda, s’han obtingut pinsos i suplements innovadors per incrementar el valor de la carn i la seva qualitat nutricional, així com millorar la salut i benestar dels animals i dels consumidors.

Entre els resultats del projecte s’inclouen la redacció d’un dossier de validació científic i tècnic per a la prevenció de la coccidiosi en pollastres, les infeccions bacterianes en pollastres i pocs i la tuberculosi, tant en models humans com animals. També s’ha elaborat el primer cas de producte derivat làctic funcional en el seu segment de mercat, entre d’altres.

KETRENOVIN és un projecte de la Comunitat INNOÀPAT de RIS3CAT liderat per Andrés Pintaluba i amb la participació d’Indulleida, la Corporació Alimentària Guissona, Boadas 1880, Embotits Salgot, Preparados Aditivos y Materias Primas, Desmarca Tecnologies, Laboratoris Ordesa, la Unió Corporació Alimentària, Manremyc i Eurecat. L’objectiu de la Comunitat és augmentar la inversió en R+D i Innovació de les empreses catalanes agroalimentàries com a mesura per millorar la seva competitivitat, tenint en compte les demandes del consumidor relacionades amb tres grans reptes de la cadena alimentària.

Eurecat ha participat en el projecte a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut. En el marc del projecte KETRENOVIN, la unitat ha seleccionat, emprant models in silico, plantes d’origen mediterrani amb capacitat d’incidir en dianes o penetrar en òrgans exercint un potencial efecte a nivell cognitiu i ha validat combinacions de plantes en un model dietètic global en models animals.  Per altra banda, també ha dissenyat una estratègia nutricional per a finalitats saludables relacionades amb la capacitat cognitiva.

Dades generals

Projecte

Ketrenovin – Recerca i aplicació experimental de la biotecnologia com a KET (Key Enabling Tecnologies) clau en l’obtenció de nous ingredients d’alt valor afegit pel sector agroalimentari català.

Referència projecte

Projecte de R+D de la Comunitat RIS3CAT d’Alimentació INNOÀPAT

COMRDI15-1-0028

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Accio