MARBEL EURECAT

Disseny, fabricació i validació de la pròxima generació de bateries elèctriques per al mercat massiu del sector de l’automoció.

El projecte MARBEL desenvolupa una nova bateria lleugera i competitiva amb major densitat d’energia i temps de recàrrega més curts amb l’objectiu d’accelerar l’adopció del mercat massiu de vehicles elèctrics.

La innovació del projecte es basa en els següents pilars fonamentals:

  • Empaquetat avançat de bateries utilitzant una metodologia de disseny per assemblatge (DfA) i desmuntatge (DfD)
  • Embalatge de bateria lleuger i sostenible
  • Solucions i processos per al desmantellament sostenible i de 2ª vida
  • Sistemes de gestió de bateria avançats i flexibles
  • Estratègies de càrrega ultrarrapida i gestió tèrmica millorada
  • Procediments de caracterització i validació futurs relacionats amb el rendiment i la seguretat

Eurecat coordina i participa en el projecte a través de la Unitat de Residus, Energia i Impacte ambiental (WEEI), que és la coordinadora tècnica i supervisa els requisits i directrius del paquet de bateries en termes de seguretat, funcionalitat, segona vida, economia circular, reciclatge i eco-disseny. A més, la Unitat WEEI també proporciona models electroquímics i tèrmics i de seguretat de la bateria (juntament amb la Unitat d’Aigua, Aire i Sòls (WAS) d’Eurecat), suport en el desmuntatge i  muntatge, el disseny de nous procediments de prova de rendiment i seguretat i avaluació del cicle de vida dels processos i productes del projecte.

D’altra banda, la Unitat de Desenvolupament de Producte d’Eurecat lidera les tasques de modularitat i desmantellament, així com el disseny i materials del paquet de bateries amb topologia optimitzada i recolzament a la fabricació de la bateria. La Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics desenvolupa els aliatges d’alumini reciclat necessaris per a la futura carcassa i ofereix suport per al disseny del mòdul i la optimització de la geometria del perfil.

El consorci del projecte MARBEL està format per 16 socis d’Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Grècia, Noruega i Turquia.

MARBEL LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

MARBEL – Fabricació i muntatge de bateries modulars i reutilitzables per a vehicles elèctrics per una mobilitat lleugera i ecològica.

Referència del projecte 

H2020-LC-BAT-2020 – IA – 963540

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria LC-BAT-10-2020 – Next generation and realisation of battery packs for BEV and PHEV

Web del projecte

www.marbel-project.eu