Repair3D eurecat

Impressió de productes en 3D a partir de polímers reciclats reforçats amb fibra de carboni per demostrar la capacitat de reutilització d’aquest tipus de materials.

Repair3D, mitjançant solucions avançades en nanotecnologia i fabricació additiva (AM per les seves sigles en anglès), permet reutilitzar i reconvertir aquests materials d’una forma innovadora i així, minimitzar els residus generats pels plàstics i polímers reforçats.

Es calcula que l’aplicació d’aquest projecte permetrà augmentar fins a un 40% la taxa de recuperació de polímers i fins a un 50% els estalvis monetaris associats al reciclatge d’aquests materials. A la vegada, també ajudarà a una notable disminució del cost de producció i de les matèries primeres utilitzades.

Les solucions innovadores impulsades per Repair3D podrien crear un nou paradigma en relació al reciclatge, aplicable a escala local i en col·laboració amb el sector industrial i les instal·lacions de recol·lecció. D’altra banda, permetran crear productes reciclats d’alt valor i competitius, reduint costos i demostrant la utilitat d’un disseny ecològic.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Nous Processos de Fabricació, líder de la tasca de processar materials reciclats a partir de tècniques de fabricació additiva, oferint el seu coneixement i experiència en la fabricació additiva d’estructures i productes, així com en tècniques avançades de disseny, i la Unitat de Desenvolupament de Producte, que s’encarrega de dissenyar peces en les que aplicar la tecnologia CFIP, propietat d’Eurecat, per reforçar peces fetes amb tecnologia de fabricació additiva, amb fibres continues de carboni.

El projecte, liderat per Warrant hub (Itàlia), compta amb la participació de 17 socis de 5 països de la Unió Europea com l’Institut Tecnològic d’Embalatge, Transport i Logística (Espanya), l’Institut de Recerca Tecnològica Jules Verne (França), Sigmatex (Regne Unit), la Universitat Gent (Bèlgica) o la Universitat Politècnica Nacional d’Atenes (Grècia), entre d’altres.

Repair3D logo

Dades generals

Projecte

Repair3D

Referència projecte 

H2020-NMBP-ST-IND-2018 – 814588

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria CE-NMBP-26-2018- Smart plastic materials with intrinsic recycling properties by design (RIA)

H2020 LOGO EURECAT